Home

Nieuws 256 x bekeken

Wind in de zeilen voor K+S in 1e kwartaal

Kassel - Kunstmest- en kalifabrikant K+S meldt in zijn 1e-kwartaalbericht een sterke ontwikkeling van de vraag. De omzet van het Duitse concern steeg in vergelijking met de eerste drie maanden van vorig jaar met 19 procent naar 1,28 miljard euro en het resultaat voor belasting en rentekosten met 12 procent naar 278 miljoen.

Vooral in het kali- en magnesiumsegment draaiden de zaken prima, ondanks een lichte daling van de prijzen. Dit segment had een aandeel van 49 procent in de omzet en heeft nog niet eerder een zo goed 1e kwartaal neergezet, aldus K+S. Voor het lopende jaar als geheel houdt het concern vast aan zijn eerdere, voorzichtige, prognose, namelijk een lichte groei van omzet en resultaat.

Of registreer je om te kunnen reageren.