Home

Nieuws 2189 x bekeken 8 reacties

Wet tegen nertsenhouderij blijft van kracht

Den Haag – De wet op het verbod op de pelsdierhouderij blijft onverkort van toepassing, ook al heeft de Nederlandse Federatie van Edelpelsdierhouders (NFE) een rechtszaak aangespannen tegen de staat over het verbod.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Ze laat weten dat ze de wet zal moeten uitvoeren en handhaven en dat ze iedere vorm van aansprakelijkheid voor de gestelde schade afwijst. Dijksma heeft de dagvaarding ontvangen waarmee de bodemprocedure over het verbod van de pelsdierhouderij begonnen is.

De nertsenhouderij wordt in Nederland per 1 januari 2014 verboden. De Wet verbod pelsdierhouderij biedt pelsdierhouders een overgangstermijn tot 1 januari 2024 waarin zij hun investeringen kunnen terugverdienen, de productie kunnen staken en andere inkomsten kunnen gaan genereren. Daarnaast bevat deze wet een tegemoetkoming in de kosten voor sloop of ombouw van gebouwen waarin nertsen worden gehouden en die als gevolg van het verbod hun functie verliezen. Voor deze regeling reserveert het ministerie van 2011 tot en met 2024 jaarlijks 2 miljoen euro.

Laatste reacties

 • Zuperboer

  De zoveelste kip met gouden eieren door onze linkse coalitie geslacht. Nee we gaan lekker digitaliseren zegt de VVD. Wat moeten we dan via die digitale lijnen gaan 'produceren'. Straks kunnen we met z'n alle digitaal de hand ophouden in Brussel, maar iets produceren ho maar. Nertsenhouders sterkte met het verplaatsen van uw produktie naar elders, waar u nog wel waardering zult voelen en pak ze aan die linkse rakkers in de rechtzaal. Flink laten betalen voor dit wanbeleid weerhoudt ze misschien van de vervolgstappen voor andere intensieve sectoren.

 • wijntje41

  De VVD is degene die zich hiervoor diep moet schamen.

 • jordi 1455

  Het wordt tijd dat deze eurofiele graairegergering gaat vallen.

 • varkenshouder1

  Deze regering gaat vallen. Nederland stevent af op nieuwe bezuinigingen van 6 miljard maar het ergste komt nog. En natuurlijk ga je dan een tak die geld in het laadje brengt verbieden. Wat een sukkels daar in Den Haag met de PvdA en VVd voorop !!!

 • boerkebrabant

  ja nederland word het griekenland van noord Europa, kijk van de pvda kan je niets anders verwachten, maar dat de vvd ons land zelfs naar de vernieling helpt is toch wel zeer triest

 • kalkar

  Maar waarom laat iedereen zich als makke schapen naar de slachtbank leiden? Iedereen vindt dat dit klote land naar de sodemieter aan het gaan is. We staan erbij en kijken errnaar. Komt omdat Nederlanders grote lafbekken zijn. Kranten staan er vol van. Dus over een aantal jaren wanneer alles verkloot is niet gaan klagen. Nu met duizenden naar Den Haag , niet om te demonsteren, maar om die ambtenaren er uit te slaan of voor eeuwig je bek houden.

 • varkenshouder1

  Volgens mij is het nog niet direct de PvdA of VVD maar een partij als die van Marianne Thieme die Nederland naar de slachtbank aan het leiden is. Daar wordt teveel naar geluisterd terwijl onze oosterburen een veel betere economie hebben momenteel blijft Nederland door dit soort actie`s ver achter. 'Wat een sukkels'.
  Zelfs de buitenlandse banken moeten NL komen helpen deze economie weer op gang te krijgen in de woningen markt. Waarom zijn onze banken 2% duurder dan zij. Dat lijkt mij toch een teken aan de wand !!!!

 • hietkamp

  Ach die in Groiningen of vlak bij de duitse grens, dan ga je toch zeggen dat je bedrijf hier ombouwt en met die subsidie gewoon een bedrijf starten net over de grens in Duitsland. Die willen boven tegen Groiningen aan toch een intensief veehouderij gebied maken. Nou goed ik zou zeggen Sharon kijk naar Duitsland, want economie staat er beter voor en landbouw minder regels en toch 1 europa, dan vraag ik mij weer af waarom worden wij gebombardeerd met regels. Owa wacht wij hebben van die dieren partijen, tja die geven de landbouw sector de schuld, maar de schuldigen zitten niet ver bij hun vandaan. Want als de overheid ander beleid had gehad dan had heel anders voor gestaan. Dan bedoel ik o.a. niet altijd de grote bedrijven hand boven hoofdhouden, maar goed degelijk eerlijk systeem. Het is nu zo hoe brutaler je bent hoe meer je krijg, net of zijn ze bang voor dreigementen. Dan begin ik nog maar niet eens over de 6 miijard bezuiniging die ze door voeren gaan willen omdat europa het zegt, dan kunnen wij dus wel 1x 1 europa zijn. Nou het rooit nog kant nog wal

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.