Home

Nieuws 1020 x bekeken

Waterschap en ZLTO tekenen voor zoet water

Tholen – De ZLTO-afdeling Tholen en het waterschap hebben een overeenkomst gesloten voor de zoetwatervoorziening in Tholen en Sint Philipsland.

De zoetwatervoorziening bestaat uit een pakket van afspraken en maatregelen, zoals het inlaten van zoet water uit het Volkerak Zoommeer dat via de huidige waterlopen in het gebied wordt verspreid.
Ook wordt het gebied zo veel als mogelijk doorgespoeld, worden metingen gedaan naar zoutgehalte en de hoeveelheid zoet water en wordt er extra onderhoud uitgevoerd. Grondgebruikers gaan voor het initiatief apart betalen, naast de gebruikelijke heffing van het waterschap.

De voorziening is al deels ingevoerd en wordt in 2014 verder geoptimaliseerd. De heffing wordt per 1 januari 2014 ingevoerd.
Uit een eerdere peiling van waterschap en ZLTO onder agrariërs in het gebied blijkt dat er veel draagvlak is voor een eenvoudig prijsstelling, waarbij bereikbaarheid en kwaliteit richtinggevend zijn. Op basis van dit systeem komen er drie verschillende tarieven voor het zoete water.

Of registreer je om te kunnen reageren.