Home

Nieuws 286 x bekeken

Wal-Mart voelt slechte economie

Bentonville - De moeilijke economische omstandigheden krijgen vat op de Amerikaanse supermarktgigant Wal-Mart. 's Werelds grootste detailhandelaar zag de vergelijkbare omzet in de Verenigde Staten vorig kwartaal dalen en voorspelde voor het lopende kwartaal een winst die lager is dan verwacht.

De verkopen in Amerikaanse winkels die minstens een jaar open zijn lagen in de periode van februari tot en met april 1,4 procent lager dan vorig jaar. Wal-Mart weet die ontwikkeling aan het slechte weer, hogere belastingen en aan het feit dat belastingteruggaves dit jaar later werden verstrekt dan in 2012. De totale omzet klom met 1 procent naar 113,4 miljard dolllar.

Wal-Mart boekte in het eerste kwartaal een winst van 3,8 miljard dollar, of $1,14 per aandeel. Vorig jaar bedroeg de winst in het eerste kwartaal $1,09 per aandeel. In het tweede kwartaal komt de winst volgens het bedrijf tussen $1,22 en $1,27 per aandeel uit. Analisten rekenden hier gemiddeld op $1,29.

Of registreer je om te kunnen reageren.