Home

Nieuws

'Vliegenmaden alternatief voor vismeel'

Brussel - Vliegenmaden zouden een duurzaam alternatief kunnen zijn voor vismeel in diervoeder. Dat meldt de Belgische website Vilt.
Het Zuid-Afrikaanse bedrijf AgriProtein past het idee toe en verwerkt vliegenmaden in veevoer. Het bedrijf wil in verschillende Afrikaanse landen bedrijfjes oprichten en zo strijden tegen de overbevissing van zeeën en oceanen. Volgens Jason en David Drew, de twee broers achter AgriProtein, zouden vliegenlarven de oplossing kunnen zijn voor de wereldwijde overbevissing.

Tegen 2050 telt de wereldbevolking 9 miljard mensen die moeten worden gevoed. Volgens cijfers van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) wordt 87 procent van alle visbestanden ter wereld te intensief bevist, of is de populatie volledig uitgeput. Europese boeren mogen hun dieren echter vooralsnog volgens de Europese regelgeving geen madenmeel voederen.

Of registreer je om te kunnen reageren.