Home

Nieuws 1 reactie

Verzekeraars gaan mogelijk probiotica adviseren

Den Haag – Het Vlaamse bedrijf Agri Insurance Device (AID), een adviesbureau voor de verzekeringsmarkt, adviseert agrarische verzekeraars om veebedrijven probiotica en kokosstrooisel te laten gebruiken.

Probiotica, waarmee de bacteriehuishouding op bedrijven in bedwang kan worden gehouden, hebben volgens Michel Nijskens van AID een positief effect op het bedrijf, waardoor verzekerde risico’s verkleinen. Risico’s met MRSA’s en andere schadelijke kiemen verminderen, en ook de uitstoot van geur en ammoniak neemt af bij het gebruik van kokos, waardoor aantasting van de gebouwen door schadelijke dampen en brandgevaar afnemen. Het is voor het eerst dat verzekeraars concrete producten adviseren.

Nederlandse verzekeraars reageren positief, mede omdat het gebruik niet alleen risico’s verkleint, maar voor veehouders ook geld kan besparen.

Varkenshouder Eric van den Heuvel, die met het gebruik van probiotica 95 procent minder antibiotica gebruikt bij zijn dieren en als gezin MRSA-vrij is geworden, ervaart dat varkenshouders huiverig zijn voor gebruik van probiotica. Hij hoopt dat via verzekeraars meer aandacht komt voor deze middelen.

Eén reactie

  • w v gemert

    Laat onafhankelijk onderzoek vaststellen of het werkt. Verzekeraars /producenten en leveranciers hebben soms ook andere belangen, laten zij de onderzoeksvoorstellen bij b.v. Wageningen aanleveren en de financiering. In principe is de gehele sector dierhouderij voorstander voor verlaging van het medicijn gebruik. In het verleden zijn er meer van deze verhalen geweest maar hebben niet het gewenste resultaat behaalt.

Of registreer je om te kunnen reageren.