Home

Nieuws 5251 x bekeken 1 reactie

Verkoop Oerlemans Foods afgeketst

Eindhoven - De verkoop van Vion-onderdeel Oerlemans Foods aan Baltussen Holding in Driel gaat niet door. Dat heeft Vion Food Group bekendgemaakt. Er is geen overeenstemming bereikt over de definitieve voorwaarden en verkoopprijs van Oerlemans Foods.

Oerlemans Foods is een gespecialiseerde producent en leverancier van vriesverse groente, fruit, en aardappelproducten. Het bedrijf biedt werk aan 740 medewerkers en heeft een omzet van rond de 135 tot 140 miljoen euro. Oerlemans Foods is in 2007 gekocht door Vion. Het bedrijf is tot de niet-kernactiviteiten van Vion verklaard. In januari meldde Vion dat er een principe overeenkomst over verkoop van het bedrijf was gesloten met Baltussen Holding.

Vion meldt dat Oerlemans voorlopig zijn zelfstandige positie behoudt binnen de Vion Food Group. Volgens Vion ontwikkelt het bedrijf zich goed en is er sprake van een aanzienlijke verbetering van de financiële resultaten.

In een reactie meldt communicatiedirecteur Marc van der Lee dat het besluit om Oerlemans nu niet te verkopen, moet worden opgevat als een beslissing die vanuit kracht is genomen. "We geven hiermee een duidelijk signaal af. Het is hier beslist geen uitverkoop tegen elke prijs." Volgens van der Lee is het ook niet zo dat Vion actief op zoek gaat om snel een andere koper te vinden.

Twee weken geleden meldde Vion expliciet dat de verkopen van Banner, Oerlemans en Vion UK onvoldoende hadden opgebracht en dat dientengevolge er een boekverlies van 500 miljoen is ontstaan die de verkoop van Ingredients noodzakelijk maakt om zo de balans op te schonen en de herstructurering van de food-divisie te bekostigen.

Ruben Brinksken, directeur van Baltussen Holding, noemt het afketsen van de overname van Oerlemans door zijn bedrijf voor beide partijen teleurstellend. "We zijn zeven maanden met elkaar in gesprek hierover geweest en dan is het teleurstellend als je er niet uitkomt." Verder verwijst Brinksken naar de officiële mededelingen van Vion over het afketsen van de overname.

Eén reactie

  • gerstiroma

    dat het bergafwaarts gaat met Vion is wel duidelijk, Westfleisch en Tonnies doen het een stuk beter

Of registreer je om te kunnen reageren.