Home

Nieuws

Vergunning Landerd niet in strijd met algemeen belang

Den Haag – De vergunning van een geitenstal in het Brabantse Landerd is niet in strijd met het algemeen belang. Dat schrijft minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen in reactie op Kamervragen van de SP, PvdA en PvdD.

De minister is ook niet van plan om de vergunning voor de stal in te trekken. De vergunning is door de gemeente verstrekt, terwijl er een provinciaal moratorium op de bouw van geitenstallen was. Er mag volgens Schultz niet lichtvaardig ingegrepen worden op de vrijheid van gemeenten om de belangen te dienen die aan hen zijn toevertrouwd. "Ik zie wel dat met de verlenging van de bouwvergunning de bedoeling van de bouwstop wordt doorkruist. Met de vergunningverlening wordt immers uitbreiding met een extra stal mogelijk gemaakt. Maar dat levert op zichzelf nog geen strijd met het algemeen belang op", schrijft Schultz.

De minister is niet bereid de beslissing terug te draaien of op een andere manier te verhinderen dat het bedrijf kan uitbreiden. De vergunning werd destijds wel geschorst, maar Schultz ziet geen redenen om de vergunning voor te dragen voor vernietiging. Schultz ziet verder ook geen juridische mogelijkheden om de ondernemer te weerhouden van zijn bouwvergunning gebruik te maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.