Home

Nieuws

Tyson Foods blikt terug op moeizaam kwartaal

Springdale – Tyson Foods heeft het afgelopen kwartaal netto 95 miljoen dollar (72,4 miljoen euro) winst geboekt, 43 procent minder dan een jaar eerder.

Het grootste Amerikaanse vleesconcern ziet in de VS consumenten overstappen van rundvlees naar de goedkopere vleessoort kip. De omzet steeg circa 2 procent tot 8,42 miljard dollar (6,4 miljard euro).
Tyson Foods betaalde in het kwartaal 165 miljoen dollar meer aan voerkosten, zoals soja en tarwe. Over de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar lagen voerkosten 335 miljoen dollar en voor het komende halfjaar verwacht de onderneming dat voerkosten nog eens 115 miljoen dollar hoger zullen liggen dan een jaar eerder.
In China schakelen consumenten in met name Shanghai vanwege de uitbraak van vogelgriep meer over naar een plantaardig dieet. Minder afzet van kip in China wordt gecompenseerd door meer verkopen in Brazilië en Mexico. In het rundvleessegment heeft Tyson Foods last van kouder dan gewoonlijk weer waardoor het grillseizoen wat later van start gaat. De Japanse markt ontwikkelt zich langzamer dan verwacht.
De prijzen voor varkensvlees zijn gedaald door een grotere beschikbaarheid en terugvallende exporten. De activiteiten waren nog wel winstgevend. Tyson Foods denkt dat de varkensstapel in de rest van het jaar stabiel blijft terwijl de export van varkensvlees afneemt.
Topman Donnie Smith deelde analisten mee in China zo snel mogelijk toe te willen naar een volledig verticaal geïntegreerd bedrijf waarbij dus alle kippen die gehouden zijn in eigendom van Tyson Foods geslacht worden. Een belangrijk probleem daarbij is het verkrijgen van de benodigde landrechten, aldus Smith.

Of registreer je om te kunnen reageren.