Home

Nieuws 3282 x bekeken 5 reacties

Trekkerbouwer CNH Global wordt Brits

Burr Ridge - CNH Global wordt om belastingtechnische redenen op papier een Brits bedrijf. Dat heeft het vanuit Amerika geleide bedrijf achter de merken Case-IH, New Holland en Steyr bekendgemaakt. CNH Global is op dit moment een Nederlandse NV. Het Italiaanse moederbedrijf Fiat Industrial zal ook definitief verhuizen van de beurs in Milaan naar New York.

Op dit moment is CNH Global voor het overgrote deel eigendom van Fiat Industrial, dat bezig is alle aandelen in het bedrijf over te nemen. Door een overgang naar één notering aan de Amerikaanse beurs zoekt Fiat Industrial een meer liquide markt om geld op te halen voor overnames. Fiat Industrial wil met deze stappen de concurrentie aangaan met John Deere, nu wereldwijd de grootste producent van landbouwmachines.
Fiat Industrial kan profiteren van het verlagen van de belastingen voor bedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Het belastingtarief is verlaagd van 30 procent 6 jaar geleden tot 23,25 procent nu. De overheid plant een verdere reductie tot 20 procent in 2015. In Italië bedraagt de vennootschapsbelasting 31,5 procent en in Nederland 25 procent. Vanwege het lage tarief kwamen andere buitenlandse ondernemingen uit de agribusiness naar Nederland, zoals het Franse handelshuis Louis Dreyfus.
Het Verenigd Koninkrijk heeft het bovendien makkelijker gemaakt voor bedrijven op papier Brits te zijn terwijl ze eigenlijk vanuit het buitenland worden geleid. CNH Global wordt geleid vanuit Burr Ridge in Illinois terwijl Fiat vanuit Turijn opereert. De Italiaanse staat is woedend en volgens lokale media kan een verhuizing van Fiat Industrial en CNH Global de Italiaanse staat 500 miljoen euro aan belastinginkomsten kosten.

Laatste reacties

 • info36

  Nederland is ook weer wakker geweest.
  Met dank aan de SP want die willen de postbus NV's uit Nederland verdrijven.
  Wat een malloten. Loopt de overheid bergen geld mis. Kunnen wij weer bij lappen waarschijnlijk.

 • Arjan 68

  en zo blijft er niks meer in Nederland over \

 • kiara123

  Laat de grote jongens die zo graag Groot Willem zijn ook gewoon belasting betalen, net als wij. En laat fiat gewoon z'n belasting betalen in Italië, dan hoeven wij misschien niet bij te springen om de Italiaanse staat te redden

 • schoenmakers1

  het water loopt altijd naar het laagste punt

 • koestal

  en ik maar denken dat mijn Case een Duitse tractor is !

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.