Home

Nieuws

Steun voor door overstromingen getroffen Franse boeren

Auxerre – De Franse minister voor landbouw Stéphane le Foll heeft steunmaatregelen aangekondigd voor boeren en tuinders die de laatste weken zijn getroffen door zware overstromingen in verschillende delen van het land.

De akker- en tuinbouwers onder hen krijgen in ieder geval de oogstschade vergoed uit het fonds voor agrarische risico’s FNGRA.

Het steunpakket geldt voor zeven departementen waaronder Aude, Yonne en Seine-et-Marne. In al die regio’s zijn een paar weken geleden grote landerijen door langdurige regenval overstroomd. Ambtenaren van het ministerie van landbouw brengen de schade momenteel in kaart.

Daarnaast kunnen boeren en tuinders zelf aanvragen indienen bij de nationale commissie voor agrarische risico’s die de aanvragen vervolgens beoordeelt. Naast financiële hulp wil de minister ook bepaalde eisen, zoals voor de hoeveelheid braakliggende grond of voor de toewijzing van toeslagrechten, tijdelijk versoepelen. Waar permanente weidegrond onbruikbaar is geworden, mag dat onder bepaalde voorwaarden worden ondergeploegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.