Home

Nieuws 4 reacties

Staatsbosbeheer mag natuurgrond verkopen

Den Haag - Zestien stukken natuurgebied mogen in de verkoop van de kortgedingrechter Den Haag.

Staatsbosbeheer wil deze percelen verkopen, maar de stichting Das&Boom wilde daar met een kort geding een stokje voor steken.

Staatsbosbeheer kreeg van het vorige kabinet de opdracht om 100 miljoen euro bij te dragen aan de staatskas. De organisatie wil dat geld onder meer vrijmaken door natuurpercelen zoals wegbermen,weilandjes, vennetjes en bosschages te verkopen aan particulieren. Stichting Das&Boom wilde dat de rechter de verkoop zou verbieden of opschorten, totdat duidelijk was welke beschermde planten en dieren op de zestien percelen leven.

Laatste reacties

 • pieterfranken1

  Nou de rest van de percelen in de verkoop

 • kschouten

  bij ons in de buurt hebben ze grond die over was bij de ruilverkaveling toegedeeld gekregen waar geen natuurbestemming of ekologische hoofdstuctuur op rust .deze grond behoren ze niet in eigendom te houden verkopen dus.

 • BouwersEJ

  Als nu alle goede landbouwgrond als landbouwgrond wordt gebruikt, en de oncourante percelen (door lagere draagkracht, kleine hoeken etc.) voor natuur.. Dat lijkt mij een stuk minder frustrerend voor de agrariërs. En de weidevogels zal het een worst wezen of het perceel nu vierkant of driehoekig is, want deze zit toch op het grasland van de traditionele veehouder...

 • hout&co

  @BouwersEJ, Als we nu eens alle LANDBOUWGROND eens besteden als NATUURGROND, en we behandelen het als dusdanig, hebben we heeeeel wat minder kosten aan bestrijdingsmiddelen, meststoffen zijn er dan in overvloed, en de koeien hebben geen last meer van te hoog eiwitgehalte in het gras.

  MAN, MAN, MAN, WAT ZAL NEDERLAND MOOI WORDEN.
  ALS WE DIT EENS DOEN VOOR DE KOMENDE 10 JAAR......

  GEEN GEOUWEHOER MEER MET MELKOVERSCHOT, HET GRAAN WORDT VANZELF GROTER OMDAT DE GROND TOT RUST KOMT EN DE VEEARTS KOSTEN ZULLEN VERDWIJNEN.

  JOEPIE !!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.