Home

Nieuws 1462 x bekeken

'Selten kan geen opheldering geven'

Oss/Den Haag - Vleesgroothandel Willy Selten heeft nog steeds geen opheldering kunnen geven over de herkomst van vlees dat op zijn bedrijf in voorraad is of dat hij al heeft geleverd.

Dat meldt staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer.

De staatssecretaris zegt niet verder inhoudelijk in te willen gaan op het strafrechtelijk onderzoek, dat wordt gedaan naar het bedrijf, de directeur en twee medewerkers. De directeur en zijn plaatsvervanger werden vorige week enkele dagen vastgehouden voor verhoor. Uit de brief van Dijksma valt op te maken dat tijdens die verhoren geen nieuwe informatie over herkomst van het vlees boven tafel is gekomen. Daardoor blijft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit op het standpunt dat het vlees niet geschikt is voor humane consumptie. Vlees dat al op de markt gebracht is, moet worden terug geroepen.

Het openbaar ministerie heeft de verdachten weer vrijgelaten, omdat het onderzoek niet vereiste dat de  twee nog langer bleven vastzitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.