Home

Nieuws 387 x bekeken

Publiek-private aanpak verborgen honger

Amsterdam – Het Nederlandse bedrijfsleven, onderzoekers en overheid starten op 22 mei tien nieuwe projecten voor de bestrijding van verborgen honger, een fenomeen waarbij mensen wel voldoende calorieën maar te weinig essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgen.

Aan het zogeheten Amsterdam Initiative against Malnutrition (AIM, Engels voor streven en richten)  doen onder meer RijkZwaan, Unilever, Rabobank, ICCO en DSM mee.
De projecten zijn gericht op het verbinden van landbouw met informatie over voedingswaarden: niet meer alleen kijken naar opbrengst in kilo's. Daarnaast zijn de projecten volgens de organisatie marktgericht en wordt vooral met lokale partners samengewerkt. De projecten beslaan de verschillende sectoren en verschillende schakels in de keten, met een grote rol voor consumentenonderzoek. In één project wordt een keten voor lokale groente opgezet, waarbij de groente door boeren zowel vers als gedroogd verkocht kunnen worden.
Doel is voldoende, gezonde en betaalbare voeding beschikbaar te krijgen voor mensen met lage inkomens. AIM betreft volgens VN-gezant voor voedselzekerheid en voedingszekerheid David Nabarro een unieke aanpak.

Of registreer je om te kunnen reageren.