Home

Nieuws 1 reactie

Politici blijven positief over akkoord GLB in juni

Brussel – Landbouwcommissaris Dacian Ciolos en de Europese voorzitter van de landbouwraad Simon Coveney verwachten volgende maand tot een akkoord te komen over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

“Ik ben optimistisch, we hebben tot nu toe heel effectief onderhandeld in de trialoog”, zei Ciolos in Brussel. Tijdens de landbouwraad is maandag nog geen akkoord bereikt over de definitie van actieve boeren, jonge boeren en kleine agrarische bedrijven. “We hebben nog geen akkoord, maar we hebben wel progressie geboekt om met de Raad wat dichter bij het standpunt van de Europese Commissie en het Europees Parlement te komen”, aldus Coveney. Nog niet alle lidstaten zijn voor de Europese top-up van de directe betalingen voor boeren onder de 40 jaar en het vereenvoudigen van regels voor kleinschalige boeren. Coveney proeft wel een wat flexibelere houding van de lidstaten.

Sinds 11 april zijn twaalf van de 34 bijeenkomsten over het nieuwe GLB geweest.

Eén reactie

  • abtje

    Rustig aan doen, iedere maand weer een over de top salaris en wie doet je dan wat?

Of registreer je om te kunnen reageren.