Home

Nieuws 11 reacties

Partij voor de Dieren wordt natuurbeheerder

Amsterdam - De Partij voor de Dieren is sinds vrijdag de eigenaar van een stuk natuurgebied bij de Overijsselse plaats Daarle. Het gaat om een perceel van 10 hectare waarop de partij tijdens een veiling van Staatsbosbeheer een bod had uitgebracht, zo liet de PvdD vrijdag weten.

De partij wilde het natuurkavel kopen om het 'te beschermen tegen falend overheidsbeleid'. Voor de aankoop heeft de partij onder leden en niet-leden 250.000 euro opgehaald. In dat bedrag zit ook het onderhoud van het perceel inbegrepen. De partij brengt het beheer onder bij een natuurorganisatie. Het terrein blijft toegankelijk voor iedereen.

In en om Daarle is in totaal 34 hectare aan natuurgebieden geveild. Wie de andere kopers zijn, wordt niet bekendgemaakt, tenzij zij zelf de publiciteit zoeken. Tegen de veiling is fel geprotesteerd door natuurorganisaties, tot aan de kortgedingrechter aan toe. Maar die oordeelde afgelopen woensdag dat de verkoop mocht doorgaan.

Staatsbosbeheer moet grond verkopen om geld in het laatje te brengen. De dienst moet 100 miljoen euro bijdragen aan het wegwerken van de staatsschuld.

Laatste reacties

 • lyts

  Ik hoop dat er veel gefilmd gaat worden in het gebied. Want een partij die alle dieren een plek gunt, zal wel veel dieren laten verhongeren vanwege ruimtegebrek.

 • schoenmakers1

  zoals een goed natuurbeheerder beaambt zullen de boeren in buurt wel weer de klos zijn en zullen zij opdraaien om de dieren te voeren

 • Broederijbrok

  Op boerengrond is de jacht vaak verpacht aan de jagers.
  Dus dan is er geen schade te verwachten. De beste jagers kunnen goed beheren.

 • Zippie

  Proficiat Marianneke,

  Nu nog een een paar kilometer hekwerk investeren en afrasteren die 10 ha.
  Kun je er een aantal herten loslaten en dan.............
  Maar hopen dat het eenzelfde grandioos succes gaat worden als het project van de OVP.

 • agri2

  Als ze tegen de verkoop van de grond waren door Staatsbosbeheer, waarom hebben ze er dan grond gekocht? Hopen dat ze met respect met de buurboeren omgaan.

 • Zuperboer

  Ze kunnen beter hun laatste centjes in het bos investeren dan in dure campagnes gericht tegen de agrarische sector. Geef ze brood en geef ze spelen zei men in de dagen van Julius Ceasar. En 't werkt nog 100 bunder natuur erbij en van de PvdD horen we nooit meer iets terug. Oh ja naburige buren zo gauw ze van de notaris terug zijn en van de bijbehorende borrel met Staatsbos, gelijk aansprakelijk stellen voor geleden wildschade, ze zullen weten dat ze tot de bezittende klasse behoren!

 • alco1

  Prachtig. Kunnen wij lekker zeiken tegen hen als we iets verkeerts zien.
  Ze moesten eigenlijk ook nog iets ondernemen waarmee ze monden gingen voeden, dat wordt dan wel helemaal lachen.

 • agratax2

  Jammer dat maar 10 ha is, dit is bij lange na niet groot g enoeg om op te jagen, anders had Marianne haar vriendje er een prachtig jachtveld bij. Laten we eerlijk zijn een natuur gebied is een beter jachtveld dan een polderboerderij onder de rook van het industrie gebied bij de Moerdijkbrug.

 • PetervanKempen

  Het wordt weer een zovceelste los liggend stukje ruigte van een 'natuurbeheerder'
  In feite heeft de PvdD 25000 eur betaald per ha aan Staatsbos die al eigenaar was.
  Verandert dus niets, behalve dat jacht er zeker niet zal worden verpacht denk ik...... briefje schrijven over de distelverordening naar de Partij als je last krijgt van die zooi.

 • Bison

  10 ha is maar 'n bloempotje,... kan je toch geen natuurgebied noemen.

 • koestal

  De wolven zijn daar al dicht in de buurt ,net over de Duitse grens

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.