Home

Nieuws 9 reacties

Opnieuw manifestatie tegen megastallen

Amsterdam - Zaterdag wordt er voor het tweede jaar op rij in Amsterdam op de Dam een manifestatie gehouden tegen de intensieve veehouderij en megastallen. Dit gebeurt onder het motto "We zijn het Mega Zat".

De manifestatie wordt georganiseerd door Estera Waas en Christel de Haas, die vorig jaar de actiegroep 'We zijn het Megazat' oprichtten en ook toen al een manifestatie organiseerden.

De manifestatie van zaterdag wordt gesteund door onder meer Wakker Dier, Partij voor de Dieren, Partij van de Arbeid, Socialistische Partij, Groen Links, Milieudefensie en Peta Nederland. Tijdens de manifestatie wordt er een debat gevoerd door de Kamerleden Tjeerd van Dekken (PvdA) Esther Ouwehand (PvdD) Henk van Gerven (SP) en Jesse Klaver van Groenlinks. Daarnaast zijn er andere sprekers.

Laatste reacties

 • alco1

  Het zal een hoop herrie geven, want holle vaten klinken nou eenmaal hard.

 • koestal

  zeker niet tegen megasupermarkten waar ze zo goedkoop mogelijk kunnen shoppen,prijsknallers waar ze niet vies van zijn ,maar wel een grote mond over hebben !

 • leopronk

  Laten ze in plaats van te ageren tegen de boeren helpen om de macht van het grootgrutters in te perken die met hun winsten van 12% boeren dwingen om grootschalig te werken tegen minder dan 1.5% winst.
  Vroeger verdienden we 5000 keer 10 euro, nu moeten we 25000 keer 2 euro verdienen. (met hogere kosten)

 • crisismanager

  ik dacht dat de definitie van een debat 'een discussie voeren is'.als er een debat is tussen wakker dier,partij bestaande uit dieren, groen links en sp denk ik dat ze het redelijk snel eens zijn.zouden ze niet beter iemand van de andere kant laten spreken.dat al deze hersenlozen mischien denken tja wat hij zegt ,daar zit ook wat in.mooie slogan voor de boerenmanifestaties trouwens de komende jaren 'wij zijn het mega-zat'

 • Mels

  Demonstreren is schreeuwen en wie schreeuwt heeft ongelijk......

 • geen boer

  dit gaat net zo'n tenenkrommend anti-dierlijke productie (het gaat niet om de schaalgrootte) evenementje worden als vorig jaar dus. Moreel superieure hoofdstedelijke gutmenschen die hun Ot en Sien wensbeeld de loop laten in de vele vrije tijd waarover ze beschikken.
  ..zucht...

 • hietkamp

  Welk grappig welke partijen het allemaal steunen en die zorgen er nu net voor dat schaal vergroting is door alle regeltjes en dingentjes waardoor boeren breu er aangeven en op kosten worden gedreven en dat allemaal door overheidsregeltjes/bureaucratie. Neem als voorbeeld antibiotica, boekhouding er voor oke(dat hebben wij nu al), maar deze dieren partij hun zin door drijven dan moet dierenarts komen voor simpel prik, is van de sotten wie zegd dat dierenarts het altijd beter weet dan de boer, maar belangrijker wie gaat het betalen, nou ik weet wel en dat zijn niet deze demostratie mannen die een prijsknaller kippen bout of biefstuk of shouderkarbonade kopen. Dus verander het beleid eerst maar bij de groteheren en overheid als zij dat voor elkaar krijgen mogen ze wat mij betreft een oranje lintje hebben, het is ons boerzijnde de afgelopen 20jaar niet gelukt. Dan neem ik de mest wetgeving van uitrijden maar als voorbeeld die is veels te star op moment.

 • joannes

  Ze hebben met elkaar een groep gevonden waar ze hun agressie tegen kunnen uiten. Het zegt meer over die Politieke partijen en het gebrek van hun inzicht, dat ze voor zoiets als Megastallen kiezen, als de Megastallen zelf. Wanneer met de huidige economische situatie dit het onderwerp is om de straat op te gaan, zijn ze Politiek verdwaalt, of....... zover los van de werklijkheid, dat dat niet veel goeds belooft voor de toekomst.

 • famberkvens1

  mb.
  de stakers zijn allemaal vegetarisch kunnen ze ook niets aan doen
  de meeste varkensboeren zijn ook tegen de super grote varkensbdrijven maar dat zijn er maar enkele

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.