Home

Nieuws 3 reacties

Ook Britse natuur loopt snel terug

Londen– Het aantal wilde vogels en dieren is in Groot-Brittannië de afgelopen 50 jaar voortdurend teruggelopen. Van één op de drie soorten is de populatie zelfs sterk verminderd. Eén van de drie diersoorten loopt het risico volledig uit te sterven.

Dat staat in een State of Nature rapport dat is opgesteld door de gezamenlijke organisaties op het gebied van natuurbescherming en wildbeheer. "Voor het eerst hebben al die organisaties samengewerkt om de situatie rond de natuur in kaart te brengen", aldus de vogelbescherming RSPB die het onderzoek coördineerde.

Een reeks groeperingen heeft er bij premier Cameron en zijn regering op aangedrongen om snel maatregelen te nemen om het tij te keren: "Het rapport laat zien dat een verbijsterend aantal planten en dieren, waar we allemaal verantwoordelijk voor zijn, ernstig in problemen verkeert."

Het onderzoek heeft de ontwikkeling van 3.148 soorten in kaart gebracht. Bij 60 procent daarvan is het aantal de laatste halve eeuw verminderd, bij één op de drie sterk verminderd. Bij de beschermde diersoorten komt de terugloop uit op 77 procent. Volgens de RSPB liggen er vele grondslagen aan de ontwikkeling ten grondslag. De ernstigste is dat de habitat voor veel soorten planten en dieren wordt vernietigd of in ieder geval langzaam verdwijnt. Daarnaast heeft echter ook klimaatverandering ‘een toenemend invloed op onze natuur’.

Laatste reacties

 • koestal

  Roofdieren zijn in Engeland bijna heilig,zoals dassen en vossen,de natuurlobby heeft er veel macht,maar schiet z,n doel voorbij door de roofdieren te beschermen.

 • J@gertje

  @Koestal,
  Dat is hier niet veel anders.

 • Bison

  Meer mensen betekent minder ruimte voor wild. It is that simple, daar hoef je geen universiteitsopleiding voor te hebben gehad

Of registreer je om te kunnen reageren.