Home

Nieuws 2 reacties

Omgekat paard als rund bij meer dan duizend afnemers

Oss - Vleesgroothandel Willy Selten in Oss heeft mogelijk aan meer dan duizend afnemers als rundvlees geëtiketteerd paardenvlees verkocht. Dat meldt de NOS op basis van gegevens van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

De NVWA zegt dat de gegevens waarop de NOS zich baseert inmiddels achterhaald zijn. De NVWA geeft echter geen nadere toelichting. Volgens de NOS namen 900 restaurants, 159 winkels en 25 slagerijen rundvleessnippers af van Selten. De NVWA maakt een inventarisatie van afnemers, naar aanleiding van de terughaalactie die begin april werd ingezet. De terughaalactie heeft betrekking op ongeveer 50.000 ton vlees, die verspreid is over verschillende Europese lidstaten.

In Nederland is het product terecht gekomen bij 132 verwerkers, waarvan de meesten hebben gereageerd op de oproep van de NVWA. Vier bedrijven zijn volgens de NOS beboet, omdat ze geen gehoor gaven aan de terughaalactie.

Of er nog vlees is achterhaald is niet bekend. Volgens de NVWA moet het vlees worden vernietigd. Bij Selten zelf stond nog meer dan 2 miljoen kilo in het koelhuis. Ook die voorraad moet naar de destructor, zegt de NVWA.

Laatste reacties

  • sallandseboer

    Jammer Willy, van mij mogen ze je lang opsluiten.
    Als je zo de Nederlandse naam onderuit wil halen verdien jij niet meer dan een cel.
    Anderen worden de dupe.

  • Mels

    Potdomme,eerst van een rund kat maken en dan weer paard,Hans Klok kan het niet beter........

Of registreer je om te kunnen reageren.