Home

Nieuws

‘Olieprijs daalt komende jaren’

Amsterdam – De prijs van olie en dus diesel daalt de komende jaren. De Amerikaanse en de Europese economie profiteren daarvan, doordat de lasten voor consumenten en bedrijven dalen, maar lagere olieprijzen zullen mogelijk leiden tot minder investeringen in duurzame energie.

Dat stelt ABN Amro in een rapport. De bank verwacht dat de prijs voor een vat Brent-olie verder daalt van ongeveer honderdtwintig dollar (92 euro) in februari naar circa negentig dollar in het tweede kwartaal. Op dit moment staat de olieprijs op ruim 100 dollar. De Amsterdamse bank verwacht dat de prijzen de komende twee jaar blijven schommelen tussen de negentig en honderd dollar.
Door de lagere prijs van olie kan de wereldeconomie circa een procent sneller groeien. Met name olie-importerende gebieden profiteren. Naast de EU en de VS zijn dat onder meer China, Japan en Zuid-Korea. Een lagere olieprijs is nadelig voor onder meer de Golfstaten, Rusland en Venezuela.

Of registreer je om te kunnen reageren.