Home

Nieuws 12 reacties

Mogelijk stichting gedupeerden Deutsche Bank

Doetinchem - De agrarische vakbonden overwegen een stichting op te zetten die kan fungeren als belangenbehartiger voor alle gedupeerde ondernemers, waaronder ook niet-vakbondsleden.

Melkveehoudersvakbond NMV, akkerbouwersvakbond NAV, pluimveehoudersvakbond NPV en varkenshoudersvakbond NVV betwijfelen of Deutsche Bank goed om zal gaan met boeren die door gewijzigd bankbeleid in de problemen komen. De afspraken zijn wat de vakbonden betreft nog te weinig concreet.
De stichting zou tevens als waakhond kunnen optreden voor de gevallen waarin de Deutsche Bank zijn toezeggingen niet nakomt en hierover de verantwoordelijke minister van Financiën, Jeroen Dijsselbloem, kunnen informeren. LTO knoopte eerder gesprekken aan met Deutsche Bank en kreeg gedaan dat de bank belooft zorgvuldig om te gaan met dossiers en klanten niet zomaar of met hoge boeterentes weg te sturen. Binnenkort spreekt LTO verder met de directie, waarbij het de uitkomsten ook deelt met de agrarische vakbonden.
De NMV is tevreden te zijn met de steun van de Tweede Kamer maar zegt dat de problemen bij lange na nog niet zijn opgelost. In de eerste plaats is niet concreet aangegeven wat een 'hoge' en een 'lage' boeterente is. Hoog of laag zijn relatieve begrippen en de kwijtschelding van lage boetes is niet echt een kunst, aldus de NMV.

Laatste reacties

 • lukas1

  Waarom er nog niemand gereageerd heeft verbaasd mij enigzins,heeft vermoedelijk met angst te maken.Het is toch te gek voor woorden dat in dit geval een bank zo met mensen omgaat,het is pure intimidatie,bedreiging belediging en onder druk zetten van mensen die in ieder geval geen verkeerd verleden hebben.Beste mensen aangifte doen bij het OM lijkt mij de beste oplossing.Een heel aantal mensen is hier verantwoordelijk voor o.a sander koopman zoals meerdere clienten inmiddels weten ,die met zijn intimerende gedrag mensen in een hoek probeerd te duwen.Het is meer dan schandelijk dat dit soort lieden de mogelijkheid hebben om op deze manier mensen, ja gewoon normale lieve mensen af te maken.

 • Ishtar

  Als boeren moet je dit idd niet pikken.
  Banken en banken medewerkers, als het om dit soort zaken gaan, moet en kun je niet vertrouwen.
  Moet je ook niet willen, immers de dupe zal de boer worden, dat is 100% zeker......
  Als de bank van een kant af wil,
  -dan is die bank verplicht om je onder te brengen bij een andere finacierder/bank onder de zelfde'oude'voorwaarden.
  -is er geen andere bank die dat aandurft, dan is dit een probleem van de DB.
  -DB dient dan de klant te behouden of als ze geen toekomst zien in een bedrijf/klant de schuld herfinancieren.
  -als er helemaal geen oplossing volgens de DB de klant de heel schuld wegschelden en dan vrij laten gaan.
  -maw, laat je dus aub niet in de mailing nemen door mooie praatjes en mooie beloftes.
  -en als de LTO ergens komt praten of onderhandelen, dan zou ik als tegenpartij niet onder de indruk zijn, immers mooi weer bestuurders zijn makkelijk te handelen........

 • Wakker Nederland

  Volgens mij bestaat er al een stichting voor gedupeerden. Zie site Kamer van Koophandel. KvK-nummer 57861633

 • trekker123

  Dat banken overal schijt aan hebben is inmiddels wel duidelijk. En van onze minister van financiën hoeven we ook niks te verwachten. Dat heeft hij voor de TV al duidelijk gemaakt. 'Banken mogen afscheid nemen van klanten maar ze moeten dat natuurlijk wel netjes doen' is het enige commentaar dat hij wist te geven. Politiek heel correct maar je hebt er weinig aan. Plaat van dat de minister er werk van maakt om die graaiers duidelijk te maken dat het zo niet kan en ze de pin op de neus zet. Maar wie weet zit er in de toekomst nog wel een mooi commissariaat voor hem in bij een of andere bank. Kun je als PvdA man ook eens lekker in honderdduizenden en miljoenen roeren. En als je er dan naar gevraagd wordt dan zeg je gewoon dat je er eigenlijk op tegen bent maar dat het nu eenmaal zo gaat in die wereld. Van Wim Kok en Ad Melkert kan hij het wel leren hoe je daar mee weg komt.

 • denker123

  Als een klant een lening vervroegd opzegd betaalt de klant de boete,als de bank een klant vervroegd opzegd betaalt de bank de boete zo eenvoudig is het toch.

 • Bison

  Het staat allemaal in de kleine lettertjes denkertje,.ja word nee en nee word ja.
  De bank reserves the right to terminate a loan at any time.

 • peter25

  waarom verkoopt de deutshe bank deze klanten niet door aan een andere bank
  toen hebben ze toch ook verplicht dat de abn deze af moest stoten

 • Raven Advocatuur

  De bevoegdheid van opzegging staat in de contracten. Dat is het uitgangspunt. Van die bevoegdheid moet zorgvuldig gebruik worden gemaakt, zij is niet onbeperkt.
  Zorgwekkender is dat andere banken terughoudend zijn met het toesteken van een helpende hand.
  Private partijen steken steeds vaker een helpende hand toe. Wij ontwikkelen zelfs een privaat financieringsverhikel voor dit soort kwesties.

  Een open deur: laat je niet alleen financieel, maar in dit soort gevallen met name goed juridisch begeleiden door specialisten.

 • geert franken

  Goed Lezen,wij hebben een stichting gedupeerd door een bank .wij wachten op aanhangers die met ons mee willen doen , uzelf blijft anoniem .

  Wat is de drempel Laat het mijn weten.op mail adres geert@jgvastgoedbv.nl

  Mvg Geert

 • geert franken

  nog even DIT de bank welke bank dan ook heeft een zorgplicht als ze zich daar niet aanhouden zijn ze aansprakelijk voor de schade die ze zelf veroorzaken.
  HET probleem is als je per geval naar de rechtbank toegaat ,dan wordt je geslacht
  Advocaten denken niet voor jou ,advocaten moeten voor jou doen. snappie.
  06 101 956 43 BEL voor verdere info.

 • geert franken

  DUS www.gedupeerd door een bank.nl

  Laat een reactie achter , het wordt in vertrouwen behandeld. hoe meer hoe beter.

 • lukas1

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.