Home

Nieuws 262 x bekeken

Moeizaam eerste kwartaal voor HKScan

Helsinki - Het Finse vleesconcern HKScan draaide een moeizaam eerste kwartaal dat uitmondde in een verlies voor belasting van een kleine 6 miljoen euro en een lichte gedaalde omzet van 591 miljoen euro (minus 6 miljoen ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar).

De afzet verliep volgens de Finnen trager dan gehoopt, vooral bij de duurdere uitsnijdingen. Daarnaast waren er problemen met de export naar Rusland. Het land hield de grenzen deels dicht, waardoor er aanbods- en prijsdruk ontstond op de andere markten. HKScan is nog bezig met een herstructurering van de activiteiten en verwacht voor het jaar als geheel wel een beter resultaat dan in 2012 dat eindigde met een winst voor belasting van ruim 14 miljoen euro.

HKScan heeft behalve in Finland productievestigingen in Zweden, Denemarken en Estland en is in Polen de jointventure-partner van Danish Crown in vleesbedrijf Sokolów.

Of registreer je om te kunnen reageren.