Home

Nieuws 2717 x bekeken 1 reactie

Ministerraad akkoord met mestwet

Den Haag - Het wetsvoorstel voor de nieuwe mestwet is naar de Raad van State gestuurd. Vorige week heeft de ministerraad het wetsvoorstel van staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw goedgekeurd, waardoor de Raad van State zich nu over het document kan buigen.

Dijksma heeft de Raad van State gevraagd om de mestwet in een spoedprocedure te behandelen, om ervoor te zorgen dat de wet nog per 1 januari 2014 van kracht kan worden. Het tijdspad hierbij is ambitieus. De verwachting is dat de Raad van State net voor het zomerreces een advies zal geven. De Tweede en Eerste Kamer zullen de mestwet vervolgens na het zomerreces, in september behandelen.
De nieuwe mestwet is gebaseerd op verplichte mestverwerking voor een deel van het mineralenoverschot op het bedrijf. De mestplaatsingsovereenkomsten die in het vorige wetsvoorstel stonden, verdwijnen uit het nieuwe voorstel.

Eén reactie

  • agratax2

    Deze wet zal minder stof doen opwaaien dan het al dan niet strafbaar stellen van het illegaal in Nederland verblijven. Terwijl het woord illegaal genoeg zegt over het verblijf in ons land, onwettig nl.. Hiermee wil ik maar zeggen dat je beter af bent als je als buitenlander zonder benodigde documenten in Nederland verblijft, dan dat je als boer met documenten voedsel produceert waarbij mest vrij komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.