Home

Nieuws 1108 x bekeken

‘Meer vraag naar fosfaat’

Moskou - Na een zwak eerste kwartaal trekt de vraag naar de kunstmestgrondstof fosfaat weer aan. Dat meldt de tweede grootste producent, het Russische PhosAgro.

De onderneming verwacht dat prijzen weer aantrekken als in Zuid-Amerika de komende weken fors wordt ingekocht. Ook is in de VS volgens PhosAgro extreem veel ingezaaid. Het areaal ingezaaid met mais steeg tussen 12 en 19 mei met 43 procent terwijl de arealen soja en tarwe met respectievelijk 18 en 24 procent groeiden. Concurrent Acron bevestigt het beeld en stelt dat ook de vraag naar kali zal toenemen. PhosAgro toonde het optimisme bij tegenvallende kwartaalcijfers. De winst daalde ten opzichte van een jaar eerder 59 procent tot 3,3 miljard roebel (81 miljoen euro). Acron zag de winst dalen tot 2,4 miljard roebel (59 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.