Home

Nieuws

Lange winter drukt resultaat Baywa in het rood

München - Agrohandels- en –dienstverleningsconcern Baywa heeft in het eerste kwartaal rode cijfers gedraaid.

Als gevolg van de langdurige winter kwamen de aankopen bij de afnemers laat op gang. Voor belasting en rentelasten daalde het resultaat naar minus 7,4 miljoen euro. In de eerste drie maanden van vorig jaar boekte het Beierse concern een plusresultaat van 6,7 miljoen euro.

Desondanks heeft Baywa er alle vertrouwen in dat de daling in de rest van het jaar ruimschoots kan worden goedgemaakt. De omzet steeg mede door de overname van de Nederlandse graanhandelaar Cefetra bovendien bijzonder fors, namelijk ten opzichte van het eerste kwartaal van 2012 met 67 procent naar 3,7 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.