Home

Nieuws 539 x bekeken 1 reactie

Landbouwraad wil ambitieuzer beleid voor biologische landbouw

Brussel - De Europese raad van landbouwministers wil een ambitieuzer beleid voor biologische landbouw.

De Raad stelt dat de biologische sector zich heeft ontwikkeld tot een duurzaam productiesysteem en dat de vraag naar  biologische producten toe neemt. De Raad roept lidstaten daarom op om het beleid te verbeteren.

De regels moeten eenvoudiger worden en biologische producten moeten beter beschermd worden door betere registratie en controle op biologisch. Ook moeten de biologische producten beter herkenbaar worden voor de consument. De Raad roept de lidstaten op om de consumptie van biologische producten te stimuleren. Daarnaast moet gezorgd worden voor een eerlijke concurrentie op de interne markt en voor markttoegang voor biologische producten uit ontwikkelingslanden.

Eén reactie

  • abtje

    En opschieten, anders worden ze qua kwaliteit en voedselveiligheid ingehaald door de gangbaren. Oh, te te laat :-)

Of registreer je om te kunnen reageren.