Home

Nieuws 1800 x bekeken 17 reacties

Koudste lente sinds decennia

Zeist - De lente van 2013 gaat wellicht de boeken in als een van de koudste ooit. Wat temperatuur betreft zit deze lente net achter die van 1962. Toen was het gemiddeld 6,5 graden, nu 6,8 graden.

Dat meldt weerbureau Weeronline maandag. Volgens Weeronline zal de lente eindigen met een gemiddelde maximumtemperatuur van 7 graden. Doorgaans telt het voorjaar gemiddeld 14 warme dagen, waarop de temperatuur tot boven de 20 graden stijgt. Nu waren dat er zeven. Op één zomerse dag (+25 graden) in Eindhoven na, telde deze lente verder geen enkele zomerse dag. Normaal zijn dat er gemiddeld vier.

De komende week zit er geen verbetering in het weer. De maxima blijven steken op hooguit 10 graden, 8 graden minder dan normaal. De zon laat zich weinig zien en de kans op regen is aanzienlijk.

Het KNMI verwacht tot eind deze maand wisselvallig weer met iets hogere temperaturen. Of hierna een warme zomer volgt, is niet te voorspellen. Weeronline schat de kans op een warme of te koude zomer in op fifty-fifty.

Laatste reacties

 • BoB de Bakker

  Natuurlijk, opwarming van de aarde!

 • schoenmakers1

  de onheisprofeten willen dit er ook de schuld van geven, maar warmde de aarde maar op, het zou veel aangenamer zijn

 • Mels

  Global warming??? Der was toch een of andere amerikaanse acteur die het onheil over ons afriep?? Ik zie em nooit meer......

 • agratax2

  Sinds de reportage over de Vesuvius van gisteravond, ben ik meer bevreesd voor vulkaan erupties dan de global warming. Als de geleerden die de vulkanen in Italië en de Middellandse zee in de gaten houden, gelijk krijgen dat der binnen 'afzienbare tijd zware bevingen en / of erupties zijn te verwachten, dan zijn de gevolgen niet te overzien voor alle landen die verduisterd kunnen worden door de as en waterdamp in de atmosfeer. Hier kan geen global warming tegen op. Over deze dreigingen horen we de politiek nooit praten en al zeker niet over dit fenomeen te voorkomen of hoe de gevolgen van uitbarstingen, die niet te voorkomen zijn te minimaliseren.

 • Mels

  nee,agratax1 dat klopt omdat met de dreiging van een vulkaan geen milieutoeslag of iets in die trend uit onze zak te kloppen is,dat gaat wel met het indoctrineren van de domme burgerij met het zeespiegelstijging verhaal,elke buitenlander zou zeggen:ga toch boven zeeniveau wonen en gelijk hebben ze,wij laten ons geld uit de zak kloppen om de dijken te verhogen en waterberging(kui l graven in een kuil) aan te leggen.Niemand die tegen zijn waterschap zegt:zet nou gvd die pomp aan of ik doe het zelf,nee,we maken de kuil dieper zodat we het teveel aan water later wegpompen en wat als later niet komt???Hebben we evengoed natte poten.

 • palmkes55

  agratax1, het zijn vooral de zogenaamde 'wetenschappers' en groene angsthazen die dit minimaliseren. Zij hebben nl. schrik dat hun lucatieve handel in schrik (schrik brengt op, vraag maar aan de politiekers: zij die verkozen worden zijn diegenen die anderen schrik aanjagen) zou wegvallen.

 • bankivahoen

  Verzin maar een doemscenario en je ziet het , meteen staan er maar liefst 1000 sukkels in Amsterdam te demonstreren, er is er geen een die weet waar het over gaat ( zie reacties bij een ander onderwerp hier verderop ) maar ja wat maakt het uit ,ze zijn weer even onder de brug uit!

 • Romeijn

  Voor alle *taxen, *blunders, *makers, *els en *hoenders: ook al wordt de complottheorie tegengesproken door duidelijke bewijzen, dan nog blijven velen er hardnekkig in geloven. Hun typische verdediging is dat deze bewijzen ook allemaal mediamanipulatie zijn en degene die hen tracht in te lichten óók in het complot zit.

 • abtje

  Maar gelukkig hebben wij Romeijn om ons op onze tekortkomingen te wijzen. Hij heeft al zoveel bereikt in zijn leven dat het te veel is om ons daarmee te verlichten:-0

 • bankivahoen

  Dus jou geloof is het ware Romeijn@ ?

 • Romeijn

  Je moet niet geloven maar onderzoeken. Open staan voor andere inzichten en daar met respect mee omgaan. Een beetje meer beschaving zou sommigen niet misstaan. Wie de schoen past...

 • bankivahoen

  Je slaat de spijker op zijn kop Romeijn@ !

 • minasblunders1

  Inderdaad Romeijn, er zijn veel anderen die je daar beter op kunt wijzen. Kun je ze dat bv. bij de WUR eens vertellen?

 • Mels

  Romeinen liepen op een soort sandalen en dat was vroeger.....

 • W Geverink

  Onafhankelijk onderzoek is schaars en hoeveel Diederik Stapels lopen er rond. Als onderzoekers met betrekking tot de opwarming van de aarde zeggen dat ze cijvers op papier gaan zetten die de regeringen niet kunnen negeren geeft dat geen vertrouwen.

 • denker123

  agratax 1,Over San Fransisco en Yellowstone in de V.S.gaan deze verhalen over vulcanen en aardbevingen al tientallen jaren,en er gebeurd niets.Het is voer voor de pers om de kranten vol te krijgen. Waarschijnlijk zijn ze in Italie ook zo bezig full time banen voor geleerden en de krantenjongens.Na het stoppen van de zure regen op het einde van de vorige eeuw,is waarschijnlijk door het sterk verlagen van de zwavelnorm het klimaat nu met vertraging aan het afkoelen,dus er is helemaal geen co2 probleem.Vroeger met de aggressieve zure regen werden alle gebouwen groen,beton werd rot en bossen gingen dood dit is nu sterk verbeterd van daar.

 • alco1

  Feiten, gaat het daarom? We hebben eind mei in de jaren '70 de koeien al eens weer moeten opstallen. De spenen vroren er zowat af en de de aardappels, die al bijna dichtstonden waren tot aan de grond toe helemaal zwart.

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.