Home

Nieuws 1317 x bekeken 2 reacties

Kamer zet vraagtekens bij NVWA-onderzoek Selten

Den Haag – Tweede Kamerleden zetten vraagtekens bij de ‘paardenvleesaffaire’ rondom het bedrijf van Willy Selten. Kamerleden Gerard Schouw (D66), Tjeerd van Dekken en Sjoera Dikkers (beiden PvdA) hebben staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw om opheldering gevraagd.

Schouw wil weten of het klopt dat het overgrote deel van het paardenvlees dat door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) werd teruggeroepen nog in de koeling stond bij Selten in Oss. De politici willen ook weten of het klopt dat de NVWA monsters heeft genomen en getest heeft op de aanwezigheid van paarden-DNA, terwijl de onderzoekers al geïnformeerd waren dat het om paardenvlees zou gaan.

Dikkers en Van Dekken willen van de staatssecretaris ook weten of het klopt dat de NVWA zuiver rundvlees, waarvan onomstotelijk is aangetoond dat het om rundvlees gaat, wil vernietigen. De PvdA'ers vinden het niet nodig dat deze stukken vlees vernietigd worden.

Laatste reacties

  • veldhuize001

    Hoe kan men vlees terugroepen als het nog in de koeling staat? wat een gezeur toch steeds weer ga eens wat anders doen

  • Elevage

    komkommertijd bij het NVWA, dus verzinnen ze steeds meer acties bij Selten. ZUCHT!

Of registreer je om te kunnen reageren.