Home

Nieuws 2 reacties

Kamer vindt afrastering rond Veluwse agrarische enclaves niet nodig

Den Haag - De Tweede Kamer vindt het niet nodig om een afrastering te zetten rondom de agrarische enclaves op de Veluwe, om wildschade en oneigenlijke populatiegroei van wild te voorkomen. Met alleen steun van Groenlinks en de SP was er geen meerderheid in de Kamer voor de motie van de Partij voor de Dieren.

Verantwoordelijk staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw en natuur ontraadde de motie eerder, omdat dit de verantwoordelijkheid is van de provincies en het Faunafonds. De meerderheid van de Tweede Kamer vindt wel dat Dijksma provincie Gelderland moet aanspreken op het afschieten van herten in de draag- en zoogtijd. De PvdD maakt zich zorgen dat er drachtige herten of zogende herten worden geschoten. Volgens Dijksma is dit een provinciale aangelegenheid. "De jagers hebben wel degelijk een eigen moraliteit als het gaat om het schieten. Vanuit hun opvattingen kan het ook niet zo zijn dat je drachtige dieren schiet", zegt Dijksma.

Laatste reacties

  • agratax2

    Geen afrastering rond de boeren om zo hun voortbestaan te garanderen. Tevens zou dit uitnodigen om een kassa (tolhuis) te plaatsen bij de toegangswegen om >entree< (ook wel belasting) te heffen voor de toeristen die nog een 'Levens echte Boer' willen aanschouwen die voor zijn land en dieren zorgt. Hoe dol kan de politiek in samenwerking met de bureaucraat het maken?

  • PetervanKempen

    Er komt nu een raster om het dorp EPE te beschermen tegen de oprukkende wilde zwijnen. Mijn voorstel zou zijn om dat zwijnen raster dan wel met een boog om het huis van Thieme en partner te laten lopen (of waren het de hr Koffeman en zijn sappelende gezellin A Herzenberg die daar op een boerderette wonen? Genieten van de onbeheerde overlopers uit de vrije natuur hoort daarbij denk ik dan, die natuurbeleving , te zien hoe zwijnen zich redden met een eigenwijs hondje die ze wil verjagen wil ik ze niet ontzeggen. beter dan Life op TV.

Of registreer je om te kunnen reageren.