Home

Nieuws 1483 x bekeken

Jonge boeren sturen kaartje naar staatssecretaris

Leden van het NAJK hebben via twitter digitale ansichtkaarten naar staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw gestuurd.

Den Haag - Met de kaartenactie wilden de jonge ondernemers aandacht vragen voor steunmaatregelen voor jonge boeren in het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). In Dublin wordt deze dagen een informele landbouwraadvergadering gehouden over het nieuwe landbouwbeleid. Hierin wordt ook gesproken over een steunregeling voor jonge ondernemers.

De kaartjes bleven Dijksma niet onopgemerkt. Ze heeft tijdens de vergadering opnieuw gepleit voor een verplichte top-up voor alle jonge boeren in alle lidstaten. “Over de uitkomst kan ik geen belofte doen. Die is afhankelijk van inbreng andere lidstaten”, laat Dijksma via twitter aan de jonge boeren weten.

Of registreer je om te kunnen reageren.