Home

Nieuws 5 reacties

Grootschalige mestfraude in Vlaanderen

Olmen – Een mesthandelaar in Vlaanderen wordt ervan verdacht voor bijna 1,15 miljoen euro netto te hebben gefraudeerd. Het bedrijf, bestaande uit een man en vrouw in de gemeente Balen, zou ten minste zes jaar lang de milieuwetgeving hebben overtreden door te knoeien met aangiftes bij de Mestbank.

Dat schrijven de dagbladen Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. De zaak kwam aan het rollen in 2006 toen een buurman bij de politie aangifte deed van illegale lozingen. In 2010 startte het gerecht een onderzoek nadat de buurman direct contact had gezocht met de onderzoeksrechter in Turnhout.
Volgens de kranten heeft het duo niet meer dan een paar hectare beschikbaar voor het uitrijden van mest, terwijl landbouwers uit heel Vlaanderen hun mest naar Olmen brachten.

Laatste reacties

 • abtje

  Duidelijk prioriteiten stellen. Aangifte 2006. Onderzoek start in 2010 nadat de buurman rechtstreeks de politie passeert en de onderzoeksrechter wakker maakt. Nu in 2013 zijn ze eruit er is fraude gepleegd. Nu nog de rechtzaak om het bewezen te krijgen en een veroordeing af te wachten.
  Het zijn ook net Nederlanders he die Belgen.

 • l coumans

  ja maar dan ook alles naapen ook de fraude

 • minasblunders1

  Kijk eens aan... Een Vlaamse Niels Lentjes. Dat krijg je er van als je de Nederlandse 'kennis' gebruikt. Dan heb je dus ook een berg zwarte mest.

 • koestal

  Dat is Balen !

 • Peerke1

  Mest riekt al eeuwenlang. Amai er zal wel een luchteke aan hangen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.