Home

Nieuws 770 x bekeken

Gemeenteraad Hulst wil ruime compensatie Hedwige

Hulst - Het kabinet moet zich extra inspannen voor pachters, eigenaren en gebruikers, die direct nadelige gevolgen ondervinden van het onder water zetten van de Hertogin Hedwigepolder. Dat vindt de gemeenteraad van de Zeeuwse gemeente Hulst. Alleen een onteigeningsvergoeding is daarbij niet voldoen schrijft de Hulster gemeenteraad in een brief aan staatssecretaris Sharon Dijksma van EZ volgens de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC).

Dijksma bezocht twee maanden geleden de polder die in de komende jaren onder water gezet wordt. Dat is het gevolg van afspraken tussen Nederland en Vlaanderen over natuurcompensatie voor de uitdieping van de Westerschelde.
De raad benadrukt dat de gemeente geen actieve rol zal spelen in het proces, maar blijft de gebeurtenissen rondom de Hedwigepolder kritisch volgen: 'zowel in bestuurlijke als in juridische zin'. Ze dringen er verder op aan dat het kabinet zich tot het uiterste inspant om 'elke vorm van ontpoldering in de toekomst te voorkomen'. De Hulster raadsleden worstelen nog steeds met het gevoel dat Den Haag meer oog heeft voor een goede verstandhouding met de Europese Commissie dan met de eigen bevolking, aldus de PZC.

Of registreer je om te kunnen reageren.