Home

Nieuws 4 reacties

Fed: Amerikaanse boeren moeten waken voor schulden

Washington – Amerikaanse boeren moeten waken voor het opbouwen van schuld wanneer inkomens terugvallen. Dat schrijft de Federal Reserve (Fed) in Kansas in een rapport.

Volgens de organisatie gaan boereninkomens in 2014 scherp dalen en bestaat het risico dat boeren hun sterke financiële positie gaan gebruiken om fors te lenen. Volgens de Fed is het beter voor boeren voorzichtig te zijn met investeringen.
De Fed verwacht dat dalende inkomens in 2014 samen zullen vallen met oplopende rentetarieven. Momenteel staat de rente extreem laag, maar wanneer de economie aantrekt zal de Fed de rente die het berekend aan banken verhogen. Banken verhogen hierop volgend de rentes die ze berekenen aan elkaar en aan klanten. De Fed ziet ook een risico in historisch hoge prijzen voor landbouwgronden.
Grond heeft als onderpand aan waarde gewonnen maar er zit lucht in de prijzen, vreest de Fed. Boeren lopen dus het risico veel te lenen juist nu hun onderpand minder waard wordt, rentes stijgen en inkomens dalen.

Laatste reacties

 • Sjaak

  Ok, en hier...in Nederland, wat zegt ónze FED daarvan?

 • Bison

  Dat is toch wat we 'common sense' noemen!

 • trekker123

  Waarom zou je opeens veel gaan lenen als je een sterke financiële positie hebt opgebouwd? Omdat je nooit genoeg hebt? Dan is het toch ook niet zo erg om onderuit te gaan? Overigens wel knap dat ze nu al weten dat het in 2014 een stuk minder zal gaan. Bedankt voor deze gratis tip!

 • el

  Kunnen we vast gaan rekenen.

Of registreer je om te kunnen reageren.