Home

Nieuws 466 x bekeken

Exportwaarde bloemen en planten daalt

Aalsmeer – Nederland heeft dit jaar tot en met april voor 2 miljard euro aan bloemen en planten uitgevoerd, 2 procent minder dan een jaar eerder. Dat blijkt uit exportcijfers verzameld door HBAG Bloemen en Planten.

De exportwaarde van bloemen ligt 1 procent achter op bijna 1,3 miljard euro. De export van planten daalde 4 procent tot 750 miljoen euro. De grootste daling is te zien in Zuid-Europese landen. Hier daalde de exportomzet met 16 procent. In Rusland en op de klassieke markten in Noordwest-Europa wordt nog steeds meer afgezet, aldus exporteurs die HBAG raadpleegde.

De exporteurs gaan in meerderheid nog uit van een kleine stijging van de exportwaarde over geheel 2013.  Doordat het voorjaar lang koud blijft, stellen consumenten hun aankoop van planten uit. In maart werd in dit segment een daling geïncasseerd van 21 procent maar gedurende april kwam de verkoop langzaam op gang.

Of registreer je om te kunnen reageren.