Home

Nieuws 888 x bekeken

Export voeding en dieren neemt toe

Den Haag - De export van voeding en levende dieren is in het afgelopen kwartaal gestegen tot bijna 12,8 miljard euro.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het eerste kwartaal van het vorig jaar bedroeg de uitvoer net meer dan 12 miljard. In procenten is de stijging ruim 4 procent.

De uitvoer van voeding en levende dieren bedroeg in de eerste drie maanden respectievelijk 4,4 (januari), 4,0 (februari) en 4,4 miljard euro (maart). De bijdrage van de land- en tuinbouw aan de totale export bedraag 11,8 procent. De totale uitvoer in de eerste drie maanden van dit jaar bedroeg 109 miljard euro.

Het merendeel van de landbouwexport gaat naar de Europese Unie. In de eerste drie kwartalen bedroeg was de exportwaarde van voeding en levende dieren binnen de EU 10,2 miljard euro.

De invoer van voeding en levende dieren bedroeg in de eerste drie maanden van dit jaar 8,9 miljard euro. De bijdrage van voeding en levende dieren aan de Nederlandse handelsbalans bedraagt 3,9 miljard euro. Het totale Nederlandse handelsoverschot bedraagt 12,5 miljard euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.