Home

Nieuws

Eenderde moet 'meitelling' nog indienen

Den Haag – Eenderde van alle aangeschreven relaties moet de Gecombineerde Opgave 2013 nog indienen. Tot en met 15 mei hebben ze daarvoor de tijd.

Uitvoeringsorganisatie Dienst Regelingen (DR) laat weten dat tot en met 12 mei ruim 52.000 opgaven zijn ingediend. Het agentschap verwacht nog bijna 27.000 te ontvangen. Dit is bijna 34 procent van het totaal. Van de reeds ontvangen 'meitellingen' is bijna 98 procent digitaal ingevuld. Via sociale media, zoals Twitter, reageren boeren overwegend positief over de gebruiksvriendelijkheid van de online opgave.

Het DR-Loket waar boeren terecht kunnen voor vragen over de opgave is langer bereikbaar. Tot en met 15 mei kunnen relaties er telefonisch terecht van 8.30 uur tot 22.00 uur, via 0800 22 333 22.

Vanaf 16 mei start de kortingsperiode van 25 kalenderdagen. Per werkdag geldt een korting van 1 procent. Ontvangt DR de opgave na 9 juni, dan wordt de hele aanvraag voor bedrijfstoeslag of subsidie afgewezen. Wie na 9 juni de opgave indient en te maken heeft met de Meststoffenwet of Landbouwtelling kan te maken krijgen met een boete of last onder dwangsom. Een onvolledige opgave, bijvoorbeeld als een kaart ontbreekt, kan eveneens een korting opleveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.