Home

Nieuws 1 reactie

Duynie neemt Beuker Vochtrijke Diervoeders over

Alphen aan den Rijn - Diervoederproducenten Duynie Holding neemt Beuker Vochtrijke Diervoeders over. De overname moet Duynie, onderdeel van Royal Cosun, helpen internationaal te groeien.

Na groen licht van de mededingingsautoriteiten in Nederland en Duitsland wordt overname naar verwachting in het derde kwartaal van 2013 definitief. De overnameprijs is niet door de partijen bekendgemaakt.
Beuker Vochtrijke Diervoeders is onderdeel van Brokking Holding BV, tevens eigenaar van meststoffenbedrijf Triferto en Feedvalid.  De nieuwe onderneming gaat in Nederland voor het veevoerstuk verder onder de naam Duynie Beuker en wat betreft het inkoopbedrijf voor grondstoffen als Soltens Beuker. De naam Beuker wordt niet geschrapt omdat het volgens de ondernemingen een merk is waarmee klanten binding voelen.
Het in 1968 opgerichte Duynie Holding wordt geleid vanuit Alphen aan den Rijn, terwijl Beuker vanuit Doetinchem opereert. Duynie Holding telde vorig jaar 160 medewerkers en realiseerde een omzet van ruim 100 miljoen euro. De veevoeronderneming handelt in droge en vochtrijke voeders, maar levert ook bijproducten aan bijvoorbeeld biovergister in Dinteloord.
De onderneming zegt jaarlijks ruim 2 miljoen ton bijproduct 'tot meerwaarde' te brengen, waaronder 800.000 ton bietenpulp, 90.000 ton droge bietenpulp en 50.000 ton andere producten uit bieten, zoals bietenpuntjes en vinasse. Daarnaast levert de onderneming ook enkelvoudige vochtrijke diervoeders zoals stoomschillen en patatsnippers.
De omzet van Beuker Vochtrijke Diervoeders is niet bekendgemaakt, maar de onderneming, opgericht in 1965, telde eind 2011 45 medewerkers en zes kantoren in binnen- en buitenland. De afzet van vochtrijke voeders is de laatste jaren groeiende.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.