Home

Nieuws 1790 x bekeken

Duitse vleesindustrie stemt in met minimum-uurloon

Hannover - De regering van de Duitse deelstaat Nedersaksen heeft bij de vleesindustrie gehoor gevonden voor de invoering van een minimumloon van 8,50 euro per uur. Dat is de uitkomst van een gesprek van economieminister Olaf Lies en landbouwminister Christian Meyer met 'maatgevende vertegenwoordigers' van de bedoelde industrie in de deelstaat.

Het overleg werd gevoerd met zes niet bij name genoemde vleesondernemingen 'met bij elkaar enkele duizenden werknemers'. De vertegenwoordigers zeiden in te stemmen met een in heel Duitsland geldend minimumloon. Als dat niet haalbaar is, zien de Nedersaksische bedrijven een alternatief in een algemeen geldend cao-uurtarief.

De deelstatenkamer van het parlement – de Bondsraad – heeft zich vorige week ook uitgesproken voor een minimumloon. De regering in Berlijn en de Bondsdag zijn opgeroepen om daar werk van te maken. Juist de vleesindustrie in Duitsland maakt volgens kritiek van de buitenlandse concurrentie op grote schaal gebruik van personeel dat bereid is tegen uiterst lage lonen te werken.

Of registreer je om te kunnen reageren.