Home

Nieuws 538 x bekeken

Duitse omzet van veterinaire antibiotica op de terugtocht

Berlijn - De diergeneesmiddelenbranche in Duitsland heeft vorig jaar de omzet van antibiotica met 6,5 procent zien dalen. Dit jaar wordt een verdere daling verwacht van 10 tot 15 procent. Dat zegt het Bundesverband für Tiergesundheit (BfT).

De branche zette in 2012 voor 187 miljoen euro aan antibiotica af op een totale diergeneesmiddelen- en vaccinomzet van 739 miljoen euro. Dat was slechts gering (0,4 procent) meer dan in het jaar daarvoor. Volgens BfT is daarmee aan een reeks jaren met forse groei voorlopig een eind gekomen. De afzet van vaccins voor de rundvee- en varkenssector stabiliseerde zich. In het pluimveesegment was wel groei te zien, namelijk van 8,5 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.