Home

Nieuws 396 x bekeken

'Duitse economie trekt aan'

Frankfurt - De Duitse economie draait in het huidige kwartaal aanzienlijk beter dan in de eerste 3 maanden van dit jaar. Dat stelt de Duitse centrale bank in zijn dinsdag gepubliceerde maandbericht.

Volgens de Bundesbank wordt momenteel onder meer in de bouwsector een inhaalslag gemaakt, nadat de lange winter in het eerste kwartaal een rem zette op de productie. Daardoor zal de groei van Europa's grootste economie in het tweede kwartaal "aanmerkelijk" beter zijn dan in het voorgaande kwartaal. Door de aanhoudende economische problemen in andere eurolanden blijven de risico's voor de groei echter groot, waarschuwt de centrale bank.

In het eerste kwartaal groeide de Duitse economie met 0,1 procent ten opzichte van de laatste 3 maanden van 2012.

ANP/Bloomberg

Of registreer je om te kunnen reageren.