Home

Nieuws 1058 x bekeken

Duitse biovergistingsmarkt stort in

Freising - De ontwikkeling in de Duitse biovergistingsbranche stagneert. Vorig jaar daalde het aantal nieuw gebouwde installaties ten opzichte van het jaar daarvoor met bijna 74 procent naar 340.

In het lopende jaar komt de groei bovendien primair van de uitbreiding van bestaande installaties. Dat constateert het Fachverband Biogas (FvB).

Volgens deze brancheorganisatie moet de oorzaak worden gelegd bij de overheid die de regelgeving vorig jaar heeft gewijzigd. Tevens zorgt de discussie over de stroomprijzen voor de nodige onzekerheid. Deze discussie is aangezwengeld door milieuminister Peter Altmeier, die meent dat er met het oog op de bescherming van de stroomafnemers een plafond moet worden gelegd op de tarieven.

De werkgelegenheid in de biogasinstallatiebranche daalde eveneens flink, en wel van 63.000 arbeidsplaatsen in 2011 naar 45.000 eind 2012. Dit jaar verdwijnen naar verwachting 3000 arbeidsplaatsen. Veel aanbieders richten hun bedrijvigheid versterkt op de buitenlandse markten, maar dat is niet genoeg om het verlies op de thuismarkt te compenseren, aldus FvB. Duitsland telde per eind vorig jaar 7.515 vergisters met een vermogen van 3.352 MW.

Of registreer je om te kunnen reageren.