Home

Nieuws 408 x bekeken

Dijksma wil geen nationale regels bij registratie zaaizaden

Den Haag - Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw wil geen nationale uitzondering maken op de nieuwe Europese verordening voor zaaizaad en plantgoed. Dat zegt ze in reactie op een motie van PvdD, Groenlinks, SP en CDA.

In de motie vragen ze de staatssecretaris ervoor te zorgen dat voor biologische landbouw, privaat gebruik en kleine veredelaars zaaizaad beschikbaar blijft zonder de strikte registratie-eisen voor zaaizaden. Dijksma zegt het belang van de beschikbaarheid van zaaizaad voor deze uitzonderingen te zien en zich hiervoor te willen inzetten. "Maar ik ben geen voorstander van alleingang in Europa. We moeten het dus Europees regelen", aldus Dijksma.

Of registreer je om te kunnen reageren.