Home

Nieuws 6 reacties

Dijksma wijst 33 Natura 2000-gebieden aan

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) heeft 33 Natura 2000-gebieden definitief aangewezen.

Het gaat onder meer om de Eilandspolder in Noord-Holland, de Sallandse Heuvelrug in Overijssel en de Kampina & Oisterwijkse vennen in Noord-Brabant. De aanwijzingsbesluiten liggen tot 18 juni ter inzage. Tot die is ook nog beroep mogelijk. Dijksma is van plan voor de zomer nog zo'n zestig gebieden aan te wijzen.

Laatste reacties

 • Aerschot

  Aanwijzen geeft duidelijkheid maar ook veel onbegrip. Haal- en betaalbaar onvoldoende uitgewerkt in de concept beheerplannen. Wat straks overblijft is onvoldoende geld (is nu al zo) maar toch een blijvende aanwijzing en dus claim op de omliggende bedrijven.Het is nu aan de gebieden om via gebiedsprocessen er nog wat van te maken. Dat zal nog niet meevallen, echter een alternatief is er m.i. niet.

 • gunnink1

  Brinke marcel
  Ik vind het toch wel vreemd we konden in 2007 een zienswijze indienen over, in ons geval,het Bargerveen. Een aan te wijzen natura 2000 gebied bij ons in de buurt.Is tot op dit moment niet op gereageerd terwijl de concept beheerplannen al bijna klaar zijn.
  Dit is toch op zijn zachtst gezegd onbehoorlijk bestuur.

 • gerstiroma

  Agrarisch Nederland komt helemaal op slot te zitten door die waanzinnig rode en groene ideeën en wie gaat dat allemaal betalen

 • RoosmalenJJ

  @gunnink1

  In het definitieve aanwijzingsbesluit kunt u lezen wat met uw zienswijze is gebeurd. Degenen die een zienswijze op een ontwerp-aanwijzingsbesluit hebben ingediend krijgen een brief thuis gestuurd waarin staat welke Natura 2000-gebieden definitief zijn geworden en dat u op het definitieve aanwijzingsbesluit in beroep kunt gaan.

 • minasblunders1

  Hetzelfde als wat er met alle zienswijzen gebeurt: aan de kant geschoven. Hebben we hier ook meegemaakt; alles wat ik 15 jaar geleden heb aangegeven waar ik tegenaan zou lopen is inmiddels gebeurd. Geloof het of niet, maar nu kan niemand ergens wat aan doen. En Nederland maar mooi weer spelen naar het buitenland toe; wat zijn we toch een fatsoenlijk land. WALGELIJK!!

 • Mels

  Als je wijst,wijzen er drie vingers naar jezelf,zouden we daar iets mee kunnen....?

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.