Home

Nieuws 2 reacties

Dijksma: CVI voldoet aan de veiligheidseisen

Den Haag – Het MKZ-laboratorium van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) van de Wageningen UR in Lelystad voldoet aan de veiligheidsmaatregelen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Recent werd duidelijk dat tijdens een inspectie in 2009 van het Brusselse Food and Veterinary Office bleek dat het laboratorium niet aan de veiligheidseisen voldeed. Het ministerieel toezicht is jarenlang onder de maat geweest.

“De aanbevelingen om de veiligheid te verbeteren overgenomen in een actieplan”, schrijft Dijksma. “Inmiddels zijn deze aanbevelingen omgezet in acties of ze vragen  continu aandacht.”

Ze wijst erop dat de controle van het laboratorium in een convenant is vastgelegd en dat het CVI twee keer per jaar moet rapporteren aan de NVWA over het naleven van de veiligheidseisen. Aanvullend hierop vindt iedere twee jaar een audit plaats, uitgevoerd door veiligheidsexperts van het CVI. Dijksma verwijst naar het rapport over 2011, waaruit blijkt dat het CVI voldoet aan de Europese veiligheidsmaatregelen.

Laatste reacties

  • abtje

    Het blijven momentsopnames. Een onachtzaam ogenblik en je hebt hetzelfde als in Engeland met het MKZ virus wat weglekte.

  • minasblunders1

    Of in Nederland in 1983. Of was dit een oefenrondje voor de verdere plannen??

Of registreer je om te kunnen reageren.