Home

Nieuws 2708 x bekeken 3 reacties

Dierenarts beboet voor illegale recepten

Den Haag - Het Veterinair tuchtcollege heeft een dierenarts veroordeeld, omdat zij op grote schaal recepten voor ontwormmiddelen voorschreef, zonder dat daarvoor een deugdelijke diagnose was gesteld. De dierenarts moet een boete betalen van 1.500 euro.

De dierenarts werkte samen met een bedrijf dat bij boeren langs de deur ging met onder meer diergeneesmiddelen. De bijbehorende recepten werden door de verkoper ingevuld en later door een dierenarts ondertekend. Bij de praktijk waren verschillende dierenartsen betrokken.

De Algemene Inspectiedienst (nu Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) constateerde dat in totaal meer dan 3.000 recepten waren uitgeschreven die betrekking hadden op aanzienlijke hoeveelheden diergeneesmiddelen voor paarden (1.677 recepten), rundvee (836), varkens (102), schapen en geiten (827) en konijnen en eenden (2). De recepten hadden onder meer betrekking op 21.125 injectoren voor ontwormmiddelen voor paarden, 10.925 bolussen  en 469 liter ontwormmiddelen voor runderen.

De betrokken dierenarts wilde aan de AID geen toelichting geven. De klachtambtenaar van het ministerie van Economische Zaken heeft de zaak aangekaart bij het veterinair tuchtcollege. De ambtenaar vond een  boete van 5.000 euro op zijn plaats. Het veterinair tuchtcollege houdt er rekening mee dat de dierenarts niet eerder  tuchtrechtelijk is veroordeeld. Onder meer daarom wordt de boete niet hoger van 1.500 euro.

Laatste reacties

 • Buurman

  Twee kwartjes per recept administratiekosten achteraf te betalen.

 • antibioticasyndicaat

  1.500 euri boete voor 3.000 foute recepten van ... euro. Goede handel! Dierenartsen schrijven ook nog steeds kritische antibiotica voor bij kalkoenen, zelfs zonder gevoeligheidsbepaling. Ongestraft.
  Ga zo door, Tuchtraad. Fraaie staaltjes van zelfreinigend vermogen!

 • koestal

  Bedrijfsbehandelplan ?

Of registreer je om te kunnen reageren.