Home

Nieuws 2265 x bekeken 1 reactie

Deutsche Bank erkent fouten

Frankfurt am Main - Jürgen Fitschen, topman van Deutsche Bank, heeft donderdag op een door demonstraties van activisten turbulent verlopen algemene aandeelshoudersvergadering van het bedrijf erkend dat er in het recente verleden fouten zijn gemaakt.

"Deutsche Bank moet om die reden het vertrouwen van onze klanten en van de samenleving volledig herwinnen," aldus Fitschen.

De activisten demonstreerden niet alleen buiten met een soort oorlogsact, maar ook in de zaal en riepen beschuldigende leuzen als 'crisisprofiteurs' en 'oorlogsstichters'. De demonstranten werden door veiligheidspersoneel weggevoerd.

Deutsche Bank lag echter ook onder vuur van de aandeelhouders, die bepaald niet blij zijn met de beschadigde reputatie van de bank. Deze raakte verwikkeld in manipulatieve zaken met internationale rentetarieven en diverse andere schandalen, waaronder verdenking van btw-fraude bij de handel in CO2-certificaten. In de Nederlandse agrarische sector raakte Deutsche Bank in opspraak omdat het landbouwondernemers met een omzet van minder dan 1 miljoen euro niet meer als klant wilde hebben.

Eén reactie

  • Raven Advocatuur

    De strategie van Deutsche Bank raakt ondernemers onevenredig hard. Dit mea culpa is niet voldoende. Soms is herfinanciering mogelijk, helaas niet altijd. Dan moet je redden wat er te redden valt.

Of registreer je om te kunnen reageren.