Home

Nieuws 371 x bekeken

Danish Crown tevreden met licht kleinere winst

Randers - Danish Crown heeft in het eerste halfjaar van 2012/13 de nettowinst iets zien dalen naar 96 miljoen euro. Dat was 3 miljoen minder dan in de eerste zes maanden van het voorafgaande jaar.

Daar staat tegenover dat het resultaat op de primaire bedrijvigheid met 5 miljoen steeg naar 130 miljoen euro, zo blijkt uit maandag bekendgemaakte cijfers van de Deense vleesgigant. In de toelichting spreekt directietopman Kjeld Johannesen van een stabiele ontwikkeling, die deels te danken is aan hogere prijzen voor vers vlees en deels aan de marktverrichtingen van de vleeswarendivisie, DC Foods. Deze wist de gestegen prijzen van de grondstof met goed gevolg door te berekenen aan de detailhandel.

Johannesen toont zich bovendien verheugd dat het concern zijn positie heeft weten te handhaven in de uitdagende marktsituatie. Uitdagend is deze situatie door de gedaalde koersen van de dollar en de yen. Voor de opbrengsten van de export, Japan is één van de belangrijkste afnemers van Deens varkensvlees, is dat nadelig.

De omzet van het concern steeg met 126 miljoen naar 3,83 miljard euro. Voor de resterende maanden van het op 30 september eindigende boekjaar voorziet Johannesen een licht dalende opbrengst voor vers vlees, maar verdere verbetering bij de vleeswaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.