Home

Nieuws 5801 x bekeken 115 reacties

Circa 1.000 demonstranten tegen megastallen

Amsterdam - Ongeveer 1.000 mensen lopen zaterdag in Amsterdam mee in een demonstratieve optocht tegen megastallen en de intensieve veehouderij.

Voordat de tocht vanaf de Dam begon, was er een debat tussen vier Tweede Kamerleden. De organisatoren zeggen dat de manifestatie in goede sfeer verloopt. Tijdens de optocht lopen de demonstranten met spandoeken en roepen leuzen door megafoons. Na de optocht zullen op de Dam nog een aantal sprekers hun bezwaren tegen megastallen toelichten.

Het was het tweede jaar op rij dat er actie werd gevoerd in Amsterdam tegen de intensieve veehouderij en megastallen. De actie 'We zijn het Mega Zat' werd onder meer georganiseerd door Wakker Dier en Milieudefensie. De PvdA, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren steunden de demonstratie.

De organisatoren zeggen dat er volgend jaar in Amsterdam weer een manifestatie komt.

Laatste reacties

 • jordi 1455

  die idioten die op de dam waren hebben geen flauw idee van dat ze gewoon zijn misleid door wakker dier.

 • Miriamnu

  dat is niet waar, ik heb gesproken met een betrouwbare bron en die wist me heel veel nare dingen te vertellen hoe de dieren worden behandeld, dus misleid? Nee dat niet. Mega zat dat wel

 • trekker123

  Ik weet ook hele nare dingen te vertellen over hoe dieren werden behandeld in de tijd van Hans en Grietje. Punt is dat dieren het niet slechter hebben omdat er naast hun hok nog een hok zit. Gaat er alleen om hoe dat hok is ingericht, hoe het klimaat is geregeld, wat ze te eten krijgen etc. Dat is net als met onze voedeselveiligheid in de geschiedenis van de mensheid nog nog nooit zo goed geweest als op dit moment. En voor wie het niet bevalt is er een hele eenvoudige oplossing. Vote with your dollar. Je kunt ook gewoon wat anders kopen, maar dat is wat anders dan een bedrijfstak stelselmatig om zeep helpen omdat het jou niet bevalt.

 • sallandseboer

  'dat is niet waar, ik heb gesproken met een betrouwbare bron en die wist me heel veel nare dingen te vertellen hoe de dieren worden behandeld, dus misleid? Nee dat niet. Mega zat dat wel'

  Kom je eens keer langs in een 'megastal'? Ik denk dat je niet weet wat zich daar afspeelt.
  Of ben je zo gruwelijk dom dat je iets niet ziet?

 • Mozes

  De PvdA steunt de actie ook?
  In de jaren vijftig en zestig werd onder leiding van de PvdA minister van Landbouw Mansholt toch het beleid opgezet om kleine boeren te saneren en de landbouw zo grootschalig mogelijk te maken.
  Nu is de PvdA tegen schaalvergroting in de landbouw en doen alsof dit de wens van de boer geweest is. Hoeveel boter kun je op je hoofd hebben?

 • Mels

  Hallo waarom reageren we eigenlijk???? Duizend idioten op de dam die compleet niet weten waar ze nou tegen demonstreren. Kijk naar Miriamnuniet. Nog nooit in de stal geweest maar alleen van horen zeggen en maar oordelen,ik val jou toch ook niet aan omdat je jezelf wilt laten evolueren tot herbivoor. Al die anderen die wel vlees willen eten en melk drinken doen dat uit vrije wil. Boeren zijn niet te beroerd om het te produceren voor de prijs die men ervoor wil betalen.
  Oja,moeten de koeien weer op de grupstal,de zeugen hun biggen doodliggen enz enz???

 • Bison

  Miriamvangisteren jij eet toch geen vlees zo in plaats van die veeboeren hier op zitten te naaaien kan je beter maar gaan demonstreren tegen al dat GM frankenfood van monsatan dat in de vegetarische market de kop opsteekt.

 • joannes

  Kopzinnen schrijven over 1000 protesters/toeristen in een land met bijna 17 mlj inwoners zegt natuurlijk alles over het Nieuws waar we op (willen) reageren! Zolang de Nieuws consumptie niet over ernstiger zaken gaan, hebben wij en de dieren het goed!

 • jvanleijsen1

  geslaagde actie ! gelukkig maar 1000 demonstranten dus geen mega weerstand !
  Demonstranten maak protes tegen mega afnemers als Vion , tonnie's , lamb weston .mc cain ,farmfrites , deze hebben ervoor gezorgd dat dit zo is of moet .

 • jordi 1455

  Joannes ik denk dat men het gedram over dat dierwelzijn ook een beetje beu begint te worden.

 • Wim Claessens

  Mega zat, maar niet op de dam, 16999000 waren er niet en dat is pas mega.

 • eric001

  Er moesten eens geen boeren meer in nederland zijn en alle produkten uit het buitenland moesten komen, dan piepten we wel anders. Er wordt nergens zo veilig geproduceerd als in nederland.

 • trijnie

  Ons platteland wordt vervuild met die mege-megastallen. Zet ze op het industrieterrein, daar kunnen ze nog het minste kwaad. De meeste varkens en kippen komen toch niet meer buiten. En , hoewel de burgers ach en wee roepen, kopen ze in de super toch het goedkoopste.

 • jordi 1455

  trijnie eerder met zuurpruimen uit de stad, die denken dat het platteland van hun is. Megastallen zijn best mooi van exterieur veel mooier dan die dozen die in de stad staan en flats noemen.

 • alco1

  Debat tussen vier kamerleden van PvdA, SP, Groen Links en Partij voor Dieren.
  Ik denk dat ze het wel eens waren. Mega is de toelomst.

 • koestal

  tijdens en direct na de oorlog werd een boer nog gewaardeerd ,en nu trappen ze tegen boeren en willen ze allemaal weer kinderboerderijen,de kruidenier op de hoek is ook al verdwenen,de burgers verdwalen bijna in de supermarkten en de macro,s,ze zijn de weg helemaal kwijt ,wel zielug !! Ze laten zich opnaaien door wakker en dier en andere schreeuwers

 • alco1

  @koestal. Honger maakt rauwe bonen zoet.

 • alco1

  Size doesn't matter!!!

 • boerrick

  Snap het probleem van het uitzicht niet, dus zet maar op een industrie terrein.

  Kijk de andere kant op, o nee zie je windmolens en elektriciteitsmasten.
  Maakt niet uit er is in Nl voor ieder wat wils, bomen ga naar een bos. ver uitzicht ga op een duin ofzo staan. gebouwen kijk in de stad. Maar een megastal dat kan dan niet. Gewoon hypocryt.

 • wijntje41

  Wat een plek om tegen megastallen te protesteren. Megamaf

 • koestal

  ondertussen maar shoppen in de supers ,waar het maar het goedkoopste is

 • jordi 1455

  hoe hypocriet kun je zijn.

 • koestal

  ze weten natuurlijk weer vreselijke verhalen te bedenken en te vertellen,ja midden in Amsterdam ver van de boeren vandaan ! laat ze maar lallen !

 • jordi 1455

  @koestal misschien zijn ze bang, bang voor een tegengeluid.

 • fransderondhoeven

  wij moeten als boer optreden net als de supers mega er zijn er maar 4 mega winkels waar hebben wij het nog over zij mogen alles en wij boeren kunnen de zaak betalen laat ze eerst maar eens binnen 14 dagen betalen kijk dan maar eens oveel praat ze nog hebben

 • new kids

  Mega Stallen is hartstikke goed voor onze veestapels. Alleen hoeveel stallen moet je hebben om een goed inkomen te halen. Sommige ondernemers erg veel om verzadigd te raken. Beter is om je sterk te maken voor meer marge met minder werk, dan kunnen meerdere ondernemers een boterham verdienen. Dus geen brabander of zeeuw die elders in het land ook nog zo nodig stallen moet oprichten.

 • ed12345

  Al die mensen die overal tegen zijn zouden eens moeten kijken waar b.v. groente en fruit in de super (in de aanbieding ) vandaan komt Zuid Afrika ,Chili ,Azie .Zomaar voor de lol ga daar eens 'n keer kijken hoe er daar geproduceerd wordt jullie kopen het toch?Het is toch in de aanbieding .Ik hoop niet dat de protesteerders zouden willen dat de europese boer zo moet leven

 • alco1

  Er zijn reageerders die zich afvragen waarom die demonstratie wordt gehouden in Amsterdam. Nou als je daar bent kriejoelt het daar zowiezo van de mensen. Als je daar dus gaat demonstreren lijkt het net of er wel duizend mensen op af komen en de demonstratie lijkt geslaagd, want die clubs als wakker dier kunnen geen afgang gebruiken omdat ze toch maar even onderhouden moeten worden door mensen zonder verstand van zaken en die vindt je ook het meest in de stad.

 • minasblunders1

  Ben het helemaal eens met New Kids. Sommige 'ondernemers' draaien wel erg ver door, ten koste van alles en iedereen.

 • sensia

  de demonstratie is NIET georganiseerd door Wakker Dier en Milieudefensie! Het is voor de tweede maal door twee vrouwen -bezorgde bewuste burgers- uit Brabant georganiseerd.
  Twitter en Facebook en mond-tot-mond reclame doet de rest.

 • Mozes

  Er zijn nogal wat journalisten die sympathiseren met de dieractivisten. Zo stond er enkele jaren geleden een artikel bij ons in de Twensche Courant over een demonstratie van dieractivisten in Den Haag. Er werd vertelt dat er honderden demonstranten waren geweest. Enkele dagen later stond er een ingezonden artikel in de krant van enkele mensen die toevallig op dat moment in Den Haag waren geweest. Ze hadden met eigen ogen gezien dat er 12 (twaalf !!) demonstranten waren. Ze waren geïrriteerd door de onbetrouwbaarheid van de informatie in de krant.
  Let maar eens op als er beelden op de TV worden getoond. Ze laten alleen close up beelden zien van demonstranten maar nooit overzichtsbeelden waarmee de omvang van de demonstratie zichtbaar wordt.

 • Achterland

  Zijn er wel iets meer dan 12 Mozes.
  http://www.youtube.com/watch?v=HzronrSAzUY

  Groter als IK had verwacht. Maar het type persoon is wel te herkennen GEITENWOLLENSOKKENFIGUREN.

  Helaas

 • sallandseboer

  @arjanenthea1
  De vraag die je hierbij kunt stellen is dat die mensen die je daarop ziet wel ooit eens in een stal geweest zijn.
  Zeker een bepaald type dat daar rondsjokt.
  @sensia overbezorgde, onbewuste stedelingen.

 • Koeienman

  Ik heb ook meegelopen met de gezellige demonstratie. Er was biologische, veganistische groentesoep (beetje waterig en niet te eten, maar gelukkig zaten er geen lieve diertjes en schattige plantjes in) En er waren allemaal mensen die van alles riepen waar ze niets van af wisten. En we kregen ook nog een button!!!! Marianne had gelukkig eindelijk de geitenwollen sokken klaar, die ze me bij de vorige demonstratie beloofd had. Ze waren mooi joh! Kortom een gezellige dag! Ik ben zo blij dat ik werkeloos ben, dit geeft mij zoveel tijd om mensen die 7 dagen per week werken het biologische brood uit de mond te stoten! Wakker Dier ik ben er volgend jaar weer bij! We moeten misschien wel eerst even nieuwe fotos maken want deze zijn een beetje vergeeld inmiddels. Als jullie nog hulp nodig hebben om de dieren in een hoek van een stal te drijven, laat het me maar weten!
  Helaas kon ik niet tot het einde blijven want ik moest nog even naar de Aldi voor een kiloknaller kip en Oostblok melk uit zon makkelijke jerrycan.

 • minasblunders1

  Koeienman, en niet te vergeten een voorraad zware shag, een fles whiskey en nog even langs de coffeeshop voor een voorraadje hasj.

 • minasblunders1

  ....want gezondheid staat bovenaan het lijstje gezond leven zonder vlees en 'vieze giftige spuitmiddelen'.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • VET010

  Willen de mensen extensieve veehouderij terug in Nederland? Neem een kijkje in Afrika, daar is alle veehouderij nog extensief, echter dit gaat niet zonder nadelen, mensen zullen sterven aan ziekten die hier niet meer voorkomen omdat we bijvoorbeeld de varkens binnen houden. Een voorbeeld er zullen ongeveer 800 mensen per jaar in Nederland sterven aan de varkenslintworm, evenveel als op de demonstratie!!

 • Mels

  Wat mee nog het meeste stoort is dat er zoveel ophef over wordt gemaakt,als boerderij nou es een andere toon aansloeg tegen of over dit soort volk dan ligt er niemand binnen de sector wakker van,1000,als die er al waren,das toch marginaal als het grote publiek dit zo`n enorm punt vindt,tenminste als ze het grote publiek voorstaan.Waarschijnlijk niet...Waar ik bang voor ben is dat het journaille van de kranten en ook boerderij?? bang is om een lelijk woord over deze mafketels te schrijven omdat men bang is geen interviews meer te kunnen doen met diezelfde mafketels,ze zijn immers nodig om de krant,ozo links in Nederland,op die paar die rechts pretenderen te zijn na,om de krant vol te krijgen.Zet ze voor schut in de krant,in de trant van:Marginaal aantal demonstranten bij actie tegen megastallen,zo zat is Nederland het dus ook weer niet. Oid.

 • ...............

  Al die journalisten zijn zo links als een linkspoot, ook bij Boerderij. 1 pot nat!!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • PetervanKempen

  Wij moeten blij zijn dat er bewezen is dat inderdaad een splintergoroep is die zo denkt.
  Wij moeten ongerust zijn dat een partij als de PvdA , toch meer dan een fractie als de PvdD en SP, zich met dergelijke drammers en a-socialen identificeert.
  Waarom gaat de Boerderij niet eens een kritisch intervieuw houden met mevr dijksma en de hr Kamp over deze ondemocratische en miety realistische wererldbeschouwing die hierin beleden wordt??

 • varkenshouder1

  Ga volgende keer bij Jumbo en AH staan voor betere vleesprijzen, dan kunnen wij voor onze dieren zorgen op dat moment en met een beetje extra marge ook de dieren genoeg ruimte geven. Dan maakt het niet uit of het een grotere of kleinere stal is. Feit blijft dat de Supers een machtsblok hebben gemaakt en daarmee ook een lage vleesprijs. Een goed dierwelzijn wordt bepaald door de consument zelf en de grootte van de stal ook. Met voldoende marge zal schaalvergroting ingedamd worden !!!

 • Mels

  Nou ja zo dacht ik eigenlijk ook van Kempen en voor MoniqueS,hou je grotemond en vraag eerst of je in een stal(mega of niet)mag kijken. Dierenwelzijn is prima voor elkaar want een dier dat t niet naar zijn zin geeft zal niet groeien of melk produceren. Dat het dierenwelzijn onder de maat zou zijn is dus complete nonsens. Dat miniclubje wil alleen terug naar de Ot en Sien boerderij. Koeien op de aanbindstal. Varkens in een beugel tegen doodliggen Kippen met 8 in een kooi enz enz De boer een slecht leven,krom van het sjouwen enz. De tijd kan je niet tegenhouden alleen in goede banen leiden....

 • Mels

  Varkenshouder een cent erbij en ook direct meer dieren ipv die extra centen gebruiken voor (nog)meer dierenwelzijn,don't tell me.....zo werk de sector nou eenmaal...helaas al is met dierenwelzijn nu niets mis.

 • agratax2

  Demonstratie van ca. 1000 mensen tegen Mega stalen zou de boer niet moeten verontrusten. Ik ben verontrust van het feit dat Politieke Partijen van enige omvang zich hiermee bezig houden. Zo wordt er een platform gemaakt voor deze enkele schreeuwer, waarvan misschien een del niets heeft met Mega stallen, maar een leuke dag wil hebben met burgertje en agentje pesten. Uit dit artikel kun je de conclusie trekken dat de schreeuwers de wereld regeren, Minder dan 0,01 % van de bevolking krijgt zelfs via Boerderij een podium, zij komen in het nieuws en de politiek bang voor kiezers verliest, loopt voorop in deze processie. Waar zijn de politici met BALLEN???

 • boerepower

  dit zijn allemaal werklozen die zich vervelen en dan maar dom demostreren tegen hardwerkende varkenshouders...... hoe achtelijk is nederland bezig?? ohjaa mensen die hier zeggen dat er veel foute dingen gebeuren in een mega-stal (dat ze dat via betrouwbare bron hebben gehoort), moeten denk maar denk enventjes kijken in zon mega stal. een maga stal is gewoon een varkensstal dan een maatje groter niks mis mee....

 • MBVegan31

  Boerepower beetje bevooroordeeld vind je ook niet? De demonstratie was op zaterdag, dus de suggestie dat het allemaal werklozen zijn is een beetje idioot. Er zullen er genoeg staan die gewoon 5 dagen per week werken net als de gemiddelde Nederlander.

  @Mels: 'Dierenwelzijn is prima voor elkaar want een dier dat t niet naar zijn zin geeft zal niet groeien of melk produceren.'
  Een koe produceert melk omdat de koe drachtig is geweest en gekalfd heeft. Ze produceert melk voor d'r kalf! En door ieder jaar te kalven blijft ze melk geven voor een mens om op te drinken.
  En een dier wat eet zal groeien, hoe meer je erin propt hoe harder t groeit.
  Laten we even realistisch blijven: dat ligt niet aan het dierenwelzijn!

  Wat is er overigens mis met mensen die strijden voor hun idealen?

 • varkenshouder1

  Eem MegaGoedeStal kun je beter zeggen.

 • Zuperboer

  @MBVegan3 strijden voor idealen is prima, maar respect tonen voor mensen die vele monden voeden is ook een normale zaak. Dat een koe om bepaalde redenen melk geeft hoef je hier niet te betogen, maar kijk naar de 'tostifabriek' in je achtertuin en realiseer je dat het niet eenvoudig is een dier groot te brengen. Als je je werkelijk interesseert voor je medemens zou je eens een dag mee moeten lopen met een boer. Ook in de omgeving van Amsterdam zitter er genoeg die je graag eens inwijden in het boerenbestaan, dat zou wel eens heel verhelderend kunnen werken. Dan zou je kunnen zien hoe complex het houden van dieren is en hoe veel boeren over hebben voor hun dieren. Openstaan voor anderen dat is waar onze samenleving om vraagt niet om mensen die zonder zich te laten informeren ergens tegen zijn, zo bouw je nooit iets op, maar heb je alleen als doel anderen te belemmeren. Zo iets ontwikkelt zich ook met de nertsenhouderij, de vakbekwame en toegewijde hollandse nertsenhouders worden belemmerd en de houderij wordt verdreven naar verre oorden, waar men veel en veel minder compassie met dieren heeft. Aan U de vraag wie er beter af is met welke situatie. 'Not in my backyard'-beleid noemen ze dat.

 • Wezijnhetmegazat

  Wat een flauwe reacties.
  We hebben de actie (zonder Wakker Dier) opgezet omdat we willen dat het anders gaat. Dat boeren niet steeds intensiever hoeven te gaan bijv. We voeren actie tegen megastallen, niet perse om het welzijn, maar wel de gevolgen als er een ziekte uitbreekt.
  De veeteelt heeft enorme impact op het milieu (vele onderzoeken, wetenschappelijk die daar over praten, kunnen wij niet weerleggen).
  De intensieve veehouderij kan ook met goedvoedsel voor de dieren niet voldoen aan welzijn voor de dieren.
  Kunnen jullie me uitleggen hoe volgens jullie een varken gelukkig kan zijn als het niet zijn soorteigengedrag kan uitvoeren? Als ze ingeperkt worden op alle gebieden in hun leven?

  Er is een soort boeren-anti-groep gekomen terwijl we vorig jaar bijv. nog de eis hadden dat we naar kleinschalige, diervriendelijke, grondgebonden landbouw wilde, samen gesteld met ABC. Vervolgens wordt er geroepen dat we nergens wat vanaf weten...?

  We hebben nooit een actie TEGEN BOEREN opgezet, we willen bewustwording, we werken als consumenten allemaal mee met hoe het gaat. De goedkope prijzen, de subsidies, de verkassing naar het buitenland.


 • Wezijnhetmegazat

  Het is geen Nederlands probleem, het is veel groter. Wat wij hier doen laat ook zijn sporen achter in Zuid-Amerika en Afrika.
  Door de enorme tegenwerking vanuit dit front is het vanzelf een meer vega-demo geworden. Geen enkele boer die we vroegen wilde op het podium, geen enkele arts durfde zich hardop uit te spreken, en dierenartsen al helemaal niet.

  Ik weet dat de meeste boeren zijn opgegroeid op het boerenbedrijf, hun ouders ook..
  Ik hoop dat jullie je ook kunnen voorstellen dat sommige mensen een hogere standaard voor dierenwelzijn hanteren en dat dat de discussie over 'dieren hebben het geweldig want het product is goed' nergens toe lijd.
  Maar we hadden wel samen (biologische en reguliere boeren, vegetariërs, veganisten, flexetariers, sympatisanten, milieubewegingen, organisaties die bezig zijn met wereldvoedselverdeling, gezondheidsorganisaties) dat het anders zou moeten.


  Ik kwam als 5 jarige al op een koeienboerderij, mocht helpen met melken, deze man heeft moeten stoppen.
  Ik heb stage gelopen bij 2 boeren, vleesschapen en melk koeien en melkschapenbedrijf, beide biologisch, en gesproken met een boer van een melkkoeien bedrijf...
  Ik laat me graag informeren door anderen, en bij deze, als jullie me willen laten zien hoe jullie bedrijf werkt, hoe de dieren erbij zitten, maar ook open staan voor mij.
  Roepen dat we zonder te weten gaan protesteren is dus niet waar, maar ik zie graag meer bedrijven en wil praten.

 • boerepower

  @MBvegan,,, bijdehand.. die mensen geen raad met huh ''vrijetijd'' dat dan maar beetje stom tegen hardwerkende mensen demostreren die 7 dagen per week werken ik: van 6;00 tot6;00 werk,,, laat ze de boer gaan helpen ofzoo

 • sallandseboer

  @Wezijnhetmegazat
  Het punt van dierenwelzijn doet er totaal niet toe.

  Het type boeren waar je 'stage' hebt gelopen zegt mij ook genoeg, deze boeren houden van kleinschalig omdat het hun brood is.
  Wat heb jij als 5-jarige nu kunnen zien? Dat er koe kreupel liep? Wie zegt dat dat niet voorkomt bij kleine boeren?

 • MBVegan31

  @Zuperboer ik zie geen tostifabriek in mijn achtertuin dus ik ben je even kwijt.
  Verder is Amsterdam ver uit mijn buurt en ik heb vaak genoeg meegelopen op boerderijen. Ik heb zelfs weken intern gezeten bij een schapen- en varkensboer. Je hoort mij nergens zeggen dat de boeren niet hun best doen of niet van hun dieren houden. Betekent niet dat er in de echte megastallen, en dat is waar tegen gedemonstreerd werd, geen verbeteringen zouden kunnen optreden. Het is een beetje jammer dat veel boeren zich ineens aangevallen worden, want het was geen anti-boeren demonstratie. Ik lees in veel berichten hier dat er over 1 kam wordt geschoren. Dat vind ik een beetje jammer. Je spreekt over respect, maar respect geldt ook de andere kant op. Vandaar dat ik reageerde, want ik zag ook veel respectloze reacties richting de demonstranten. Je kunt ze niet allemaal over 1 kam scheren. Je weet niet of het allemaal ongeinformeerde mensen zijn.

  @Boerepower hoezo betekent dat direct dat mensen geen raad weten met hun vrije tijd? En ze protesteren niet tegen hardwerkende mensen, ze protesteren tegen megastallen! Trek het je niet zo vreselijk persoonlijk aan! Enne... moet jij dan niet aan het werk zijn nu????

 • jordi 1455

  je lult uit je nek dat beweren er zoveel dat ze stage hebben gelopen of rondgelopen op een boerderij. Op wakker dier worden alle boeren pas over 1 kam geschoren.

 • MBVegan31

  @Jordi Geen idee wat er zoveel beweren. Ik weet zelf dondersgoed waar ik stage heb gelopen. Ik heb er foto's van die ik je met alle liefde toe wil sturen ter bewijs hoor! Ik heb er een heerlijke tijd gehad en die boer daar deed hard zijn best voor zijn dieren. Die had het ook goed voor elkaar en had een aanzienlijke hoeveelheid aan schapen en varkens. Verder zit ik niet op wakker dier, dus daar weet ik niets van. Als dat daar gebeurt klopt dat net zo goed niet.

 • abtje

  @MBVegan31 Die demonstratie was ook het stomste wat jullie konden doen. 99,9 procent van de boeren zijn tegen mega stallen. Nu gaan jullie met de Partij van de Arabieren en de Parij tegen de Dieren een demonstratie houden. Wat denk je wat een groot deel van die 99,9 procent doet? Met de kennis en ervaring uit het verleden?

 • abtje

  @we zijn het mega zat om voorgelogen te worden. Wakkerd Dier en Milieudefensie deden wel mee met organiseren. Dus nu niet jokken...

 • jordi 1455

  abtje volledig met je eens, het wordt tijd dat die organisaties berecht worden voor hun misdaden jegens de mens.

 • MBVegan31

  @abtje wat zit je toch met je jullie tegen mij? Ik heb niet eens in die demonstratie gelopen.

 • abtje

  @MBVegan31 Dan was je daar niet duidelijk in, excuus. Maar (er is altijd een maar) in bijna elke reactie van je zit een fout.
  In #52 bijvoorbeeld zeg je dat: koe, kalf, melk, geen dierwelzijn, klaar. En voer is groei, klaar. Okee, simpele samenvatting van mijn kant, maar kort genoeg om aan te geven dat je stage lopen je weinig inzicht heeft gebracht hoe het wel in het eggie zit.

  En in reactie 59 zeg je dat je bij een varkensboer gelopen hebt. En een varken valt onder intensief, dus ook tegen deze boer was de demonstratie gericht. Neem tenminste aan dat deze boer een inkomen haalde uit zijn bedrijf en geen hobbyboer was. Niet alleen tegen megastal, maar ook tegen intensief werd er gedemoniseerd.

 • MBVegan31

  @abtje
  Zo trek je mn reactie 52 wel erg kort door de bocht samen. Ik gaf een reactie op een nogal domme opmerking door Mels die suggereerde dat een koe melk gaf omdat de koe verantwoord werd gehouden. -> again daardoor geven ze geen melk. Daarnaast gaf Mels nog een domme opmerking dat door verantwoord houden een dier groeit -> again groei ontstaat door voer. Al doe je dat in een hok van 1,5 bij 1,5 of in een hok van 5 bij 5. Zonder eten zal het dier niet groeien, maar dood gaan.
  Dus ja in mijn optiek zijn beide argumenten die Mels daar aan draagt geen enkele onderbouwing voor het standpunt dat zij innam.
  Je conclusie dat daarom mijn stage weinig inzicht heeft gebracht snijdt daarmee niet echt hout.

 • MBVegan31

  Met betrekking tot 59:
  Wederom dat mensen demonstreren voor hun idealen en voor een beter welzijn, daar lijkt mij niets verkeerd aan. Je geeft net aan dat 99,9% van de boeren tegen megastallen is.
  Zonder mensen die in opstand komen en ergens voor vechten veranderd er nooit iets in de wereld.
  Ik geloof niet dat de demonstratie tegen de boeren persoonlijk was. Wel tegen de manier van houden en die verandering zal via de regering moeten komen, dus zul je via demonstraties het begrip moeten kweken. Pas dan zullen megastallen en intensieve veehouderij verdwijnen en op een meer diervriendelijke wijze worden gehouden. En het was ook niet enkel voor de houderij in Nederland.
  Het is maar net wat je wilt zien en lezen.
  Want dit stukje van wezijnhetmegazat geeft heel goed aan waarvoor de demonstratie was:
  We hebben de actie opgezet omdat we willen dat het anders gaat. Dat boeren niet steeds intensiever hoeven te gaan bijv. We voeren actie tegen megastallen, niet perse om het welzijn, maar wel de gevolgen als er een ziekte uitbreekt.

  En o ja ook bij die varkensboer waar ik heb gelopen viel nog genoeg te verbeteren. Stro op de vloer zou ik al mooi vinden, het verdoofd castreren en staarten bij biggen verwijderen ipv onverdoofd. Ik zeg alleen dat hij het verder netjes voor elkaar had en in elk geval zijn best deed. Het is dus niet nodig te suggeren dat iedereen die vecht voor bepaalde idealen schijnbaar een bloedje hekel heeft aan iedere boer die zijn best doet.

 • abtje

  @MBVegan31. Ik heb melkkoeien, melk geven en melk geven dat is een wereld van verschil. Hoe beter het dierwelzijn hoe meer en gezonder die melk is. Dat jij dan jouw korte samenvatting er op loslaat is niet leuk. Er zit zoveel meer in koeien houden. Dat probeerde Mels ook aan te geven, HIJ bedoelt het goed.
  Ook met groei. voeren en groeien werkt niet. Als een dier net lekker in zijn vel zit groeit het niet, zo simpel is het. Dus door het dier gelukkig te maken verdient een boer wat geld. Ook heel simpel.
  Juist als op jouw stageadres het redelijk goed ging hoor je zulke dingen te weten. Je bent daar om te leren. Tot zover uw reactie op reactie 52.

 • abtje

  Reactie op 59 was meer dan 1500 tekens en is verdwenen. Probeer het later wel opnieuw.

 • Wezijnhetmegazat

  We demonstreerde op zaterdag zodat mensen weekend hadden, helaas konden vele niet omdat ze wel moesten werken, andere werken kantoor tijden, ga niet roepen dat het allemaal werkloze zijn die van niets weten.

  En Wakker Dier en Milieudefensie STEUNDEN de organisatie, ze ORGANISEERDE NIET. Er zit verschil in woorden, ga me niet betichten van liegen. Steunen wil zeggen dat ze erachter staan, maar verder geen enkele invloed hebben gehad.

  En kreupele dieren heb ik genoeg gezien, en ik voer geen actie om 1 kreupel dier. De INDUSTRIE is iets wat invloed heeft op allerlei vlakken, en daar moeten we ons bewust van worden, vind ik. Het gaat niet om een bedrijf, of een paar bedrijven, het gaat er niet om dat we TEGEN boeren zijn, we zijn niet tegen mensen, we zijn tegen de manier waarop het gaat, en daar moet de regering ook wat aan doen, en daarom hebben we ze uitgenodigd, en daarom hebben we alle partijen benaderd.... Een Dam vol boeren en dierenactivisten samen was mooi geweest...

  Jullie geloven niet in demonstreren, en ik geloof dat als wij (wij allemaal) ons niet laten horen er niets gebeurd.

  Ik nodig iedereen uit even oordeelloos te lezen wat ik eerder schreef,want als het gelezen wordt met 'die rot activisten weer' dan kan ik het ook niet duidelijker maken....
  Ik wil geen strijd, ik wil vooruitgang, het liefst samen met boeren die het ook anders zien, en anders zonder.
 • jordi 1455

  Wezijnhetmegazat

  Men heeft hier een afkeer van die activisten gekregen omdat ze geen hol verstand van zaken hebben en denken dat ze alles beter weten, overigens hebben we meerdere bedreigingen van dat volk ontvangen.

 • MBVegan31

  @abtje dan heb ik mels reactie wellicht geheel verkeerd geinterpreteerd, want zo las ik het niet. Ik las alsof door miraculeuze wijze de koe melk gaf, omdat de koe zo goed wordt verzorgd.
  En uiteraard zal er bij beter welzijn meer en gezondere melk worden gegeven.

  Dan moet je het dus ook met me eens zijn dat megastallen en een verdere intensivering van de industrie nooit goed kan zijn ;).

  De 1 wil daar voor op een dam gaan demonstreren, de ander niet. Maar laten we elkaar vooral in onze waarde laten. Ongeacht hoe iemand ergens over denkt. Daar ging het me met name om!

 • Achterland

  we zijn het megazat. Ik heb je verhaal gelezen en ik moet tot mijn spijt concluderen dat je wel een punt hebt voor wat betreft de steeds verdere schaalvergroting. ECHTER mijn zwaarste punt van kritiek is dat veel mensen het continu hebben over MEGAstallen maar vervolgens geen definitie kunnen geven hierover. Ik kan dat als melkveehouder ook niet WANT wat is in vredesnaam een MEGASTAL. Gevolg ==> in de ogen van veel burgers zijn ineens alle stallen megastallen. vb hier in de buurt waarbij bezwaar ingediend wordt tegen een megastal (een boer die 10.000 legkippen heeft!!!) HOEZOE MEGASTAL. Hetgeen jullie doen is ervoor zorgen dat de burgers en de landbouw nog meer in staat van oorlog komen met elkaar omdat de 1 het een megastal vind en de ander (de boer) niet. Ook in bestemmingsplannen en bouwblokken komen we daardoor als agrarische sector in grote problemen !!! Er wordt niet besloten op basis van feiten maar op basis van EMOTIE zonder onderbouwd verhaal. Demonstreren tegen megastallen mag wat mij betreft maar geen dan ook meteen een definitie van dit begrip !!! Anders blijft het iets roepen terwijl je niet weet waar je over praat !!!!

 • jordi 1455

  De stallen voldoen aan de wettelijke richtlijnen wat betreft dierwelzijn, veiligheid en milieu-eisen. Ik snap het probleem niet.

 • boerrick

  kijk eindelijk een keer wijze praat van arjanenthea1.

  De organisatie van de demonstratie zal best enig idee hebben waar ze over praten. Is alleen voor wat je wil bereiken, demonstreren de juiste manier. Want (zeg me als ik er naast zit) maar zeker 99% van de demonstranten reageert wel op emotie en zonder verstand, want dat hebt ze er ook niet van. En waar hier op afgereageerd wordt zijn die 99%. Dus als je wat wil bereiken met het verbeteren/voorkomen van megastallen. Ga dan eens met iemand om de tafel die zo'n stal (geen idee wat de definitie van megastal is hoor) en weerleg wat ideen en misschien dat je samen tot een oplossing komt.

 • varkenshouder1

  @wezijnhetmegazat: Spreek eens uit wat een megastal is? Ik ken alleen de MegaGoedeStallen !!!

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Mels

  abtje dank,jij snapte het wel,Megazat wil het simpelweg niet snappen.

 • Vegan

  Ik heb al heel wat leed gezien in de dierindustrie. Ook de biologische sector maakt zich meestal schuldig aan het weghalen van het kalfje bij de moederkoe en de waardeloze haantjes worden vergast of versnipperd. En wat te denken van de plofkippen die na 6 weken worden geslacht en niet meer op hun poten kunnen blijven staan en als ze zouden blijven leven hartkwalen krijgen.
  Boeren in de dierindustrie wil ik oproepen om naar hun hart te luisteren en een ander beroep te kiezen.

 • Bison

  Och Vegan wat is nou erger,een kalf bij een melkkoe weghalen en opfokken .. of een gezonde ongeboren baby abborteren(gewoon vermoorden) zoals de mensen doen met hun eigen progeny?

 • Mels

  Ach gut,kalfje weg bij de moederkoe,Vegan,maak je eerst eens even druk om die babys die maar een week borstvoeding krijgen,als ze dat al krijgen en die dan ook nog eens meer tijd in de creche doorbrengen dan in de handen van vader of moeder,worden ze groter gaan ze naar de buitenschoolse opvang en zijn ze beter bekend met de medewerkers aldaar dan met hun ouders.Wonen ze ook nog es in een huis met plakken beton in de tuin met een paar potten met planten en gaan ze eens naar de NEPtuur mogen ze zich nog niet vies maken ook.Of ze wonen in een mensen megastal oftewel een flat.Das pas zielig dat zelfs een mens geen natuurlijk gedrag meer mag vertonen.Jagen,vlees eten en mannetjes achter nieuwe vrouwtjes aan,hun genen doorgeven.Als ik naar mijn hart luister verplicht ik jou tot het eten van 250gram vlees per week.

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • W Geverink

  Wat kan men zich druk maken om niets. Hoe groot moet een stal zijn om megastal te mogen heten. Vroeger hadden varkenshouders bv tweehonderd varkens in hokken van twintig, later hadden ze duizend varkens in afdelingen van bv tweehonderd en hokken van twintig en tegenwoordig zijn er bedrijven die vijfduizend varkens hebben in afdelingen van bv tweehonderd en hokken van twintig. Waarom heeft het varken in de grootste stal het volgens de tegenstanders van grote stallen slechter dan het varken in de kleinste stal? Boeren weten dat de maat van de stal niets te maken heeft met het welzijn van de dieren die er in gehuisvest zijn. Wel is het een feit dat er tegenwoordig veel groter wordt gebouwd dan vroeger maar dat er tegelijkertijd ook diervriendelijker wordt gebouwd dan vroeger.

 • abtje

  @MBVegan31. Herkansing met bericht posten.
  De demonstratie is tegen boeren en als die demonstranten eerlijk waren voorgelicht waren ze niet komen opdagen.
  De oorzaak van de megastallen is de politiek. Die zijn zo druk met kleine boeren op te ruimen in samenwerking met onze 'belangen behartigers' Dat ze vergaten om de grootte te beperken. dat is de enigste reden dat er nu enkele megabedrijven ontstaan die in die leemte duiken.
  Nu willen ze die alsnog weg jagen, naar het buitenland, incluisief de kleinere boeren. Want hier mogen de boeren alleen groentes verbouwen, zonder mest.
  Al het andere, vlees en bemestte groente komt wel uit het buitenland is hun idee.
  Vind je het gek dat we daar niet echt op wachten?

  En een ziekte uitbraak is gevaarlijker op 100 kleine bedrijven dan op een grote. de kans word niet groter of kleiner met concentratie of deconcentratie.

 • abtje

  @MBVegan31
  En nogmaals, jouw stageboer heeft volgens die demoniseerders ook geen bestaansrecht. Weg met zijn dieren en zijn bedrijf. Triest he? Die man ligt zijn ziel en zaligheid in iets wat maar moet stoppen. Het buitenland zal blij zijn met zo'n man. Hier is het straks verboden als het aan die gesjeesden lag.

 • boerrick

  Ach je kan naar je hart luisteren of je verstand gebruiken.

  en dat gaat prima samen op een (intensieve) boerderij(dierindustrie is ook weer zo misleidend)

 • jordi 1455

  @abtje volgend jaar gewoon bezwaar aantekenen tegen dat protest.

 • abtje

  @Megazat. Lees zelf even de bovenstaande tekst. Volgens het ANP oganisatie Wakker Dier en Milieudefensie. Gesteund door PvdA,SP, GL en PvdD.
  Volgend jaar weer. Waar tegen bedenken ze dan wel weer.

  Verwacht je nu echt dat boeren deze demonisatie dan steunen? Daar heeft niemand toch vertrouwen in? Zonder deze club is dat al moeilijk zat.
  Dat komt door het vertrouwen wat deze clubs opgebouwd hebben.
  We weten nu al dat het toch nooit goed is. Hebben jullie alle boeren zover dat ze maar 60 koeien mogen houden. Dan is het net zo lang janken dat het er 50 worden, Enzovoort tot alle dieren weg zijn.
  Wij willen dat niet, wij houden van onze dieren en verzorgen ze optimaal. Geld boeit mij niet, ik ben gelukkig met m'n koeien. Thats it. Moet er niet aan denken dat straks Egyptenaren of wat voor wreed volk ook mijn koeien gaat voeren en melken. Puur omdat enkele egoisten eisen dat iedereen tofu gaat eten. Ik eet ook regelmatig vegetarisch, leuk en lekker. Puur vrijwillig en uit eigen keuze. Niet gedwongen door een stel fascisten...

 • abtje

  @Jordi Die mensen mogen gewoon demonstreren, dat recht hebben ze gelukkig. Laten we waken dat we nooit worden als sommige van hen.
  Vertel ze gewoon eerlijk hoe het wel is en dat ze niet geindoctrineerd of geherenspoelt hoeven te zijn.
  Leven en laten leven, ook onze stumpers :-)

 • Wezijnhetmegazat

  #89 Ja ANP heeft 1 woord veranderd, hun fout toegegeven maar te laat om weer aan te passen. Ik kan lezen hoor, maak je geen zorgen.

  Ik lees steeds: ga kijken, maar als ik dan vraag bij wie ik zou mogen kijken komt er geen antwoord.

  Vreselijk dat jullie bedreigingen ontvangen, maar dat is niet door ons. Niet iedereen die actie voert is hetzelfde, net als dat niet elke boer hetzelfde is en wij niet actie voeren tegen elke boer.

  Schreef ook eerder dat megastallen bij de actie betrokken werden door de gevolgen die ze hebben als er bijv. een dierziekte uitbreekt. Blijven roepen dat we er geen verstand van hebben en vervolgend weer hetzelfde zeggen wat ik al heb tegengesproken lijd niet tot een zinvolle discussie.

  Volgens de demonstranten hebben boeren zoals jou stageboer geen enkel bestaansrecht?
  Dan heb je dus weer mijn tekst niet gelezen, dat wetgeving en overheid een grote invloed hebben heb ik ook geschreven, maar weer gaat het erover dat WIJ tegen Jullie zijn.

  We kunnen als organisatie 2 kanten op, meer samen met boeren die tegen wetgeving en maatregelen aanlopen of we geven dat stuk op omdat we alleen maar weerstand krijgen en hier echt maar 3 mensen normaal zie reageren.

  #90 leven en laten leven, ja het liefst ook met respect.

 • MoniqueS

  Zeer vermakelijk om te zien hoe jullie veel vooroordelen die er bestaan over 'domme' boeren hier bevestigen. De goede boer zal hier niet blij mee zijn.
  Jullie drammen maar door, geven nergens echt antwoord op en luisteren niet naar wat een ander te zeggen heeft.
  Jullie maken andersdenkenden uit voor van alles en nog wat terwijl zij met respect blijven discussiëren.
  Ik blijf meelezen, puur voor het vermaak, want met mensen als jullie valt niet serieus te praten.

 • bankivahoen

  Met mensen als jullie??? Denigrerend bedoeld? De pot verwijt de ketel?
  Ben blij dat er mensen zijn die bijna gratis voedsel voor je produceren, het is wel te merken dat we in een wereld van overvloed verkeren dan gaan mensen zich steeds meer negatief uiten en vervelend doen tegen de medemens .

 • Achterland

  Wij zijn het megazat en MoniqueS geef eens antwoord op de reactie van #74. Dit is namelijk de kern van alles. Ik ben echter bang dat jullie er beide geen antwoord op kunnen geven. Maar hier op deze website van alles roepen kunnen jullie wel ==> MoniqueS wie is er dan dom ????

 • abtje

  @Megazat. Begrijp je wat ik bedoel met een reactie als #92? En in dat soort mensen moet ik vertrouwen hebben?
  ik heb , op de fatsoenlijke reactie van MBVegan31 na, nog niets kunnen vinden waar je netjes over kunt praten. En #92 bevestigd dat alleen maar.

  Respect en vertrouwen moet je verdienen...

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • alco1

  Een lange rij reacties als gevolg van de demonstratie.
  Wat me hierbij opvalt is, dat niemand het heeft over de enorme belangrijke pijler die export van deze landbouwproducten heeft voor onze economie. De vraag is er vanuit het buitenland en niemand zal bestrijden dat dierenwelzijn het beste is bij ons. Kortom, de crisis zal door mensen die zulke demonstraties ondersteunen alleen maar verergeren. En ga nou niet zeggen dat de handelsbalans nog wel positief is. Dat hebben we nog veel meer nodig vanwege de grote geldstroom die uit Nederland vloeit, wat niet berekend is in die handelsbalans.

 • joannes

  @alco1, die protesters hebben geen belang bij dat inzicht of die verantwoordelijkheid. Economische balans is te veel aan zaak voor de Overheid voor deze mensen. ZIj leven in het Kind-Ouder model waarin je je zin krijgt als je maar hard genoeg je geluid laat horen. Klagen zonder je verantwoordelijk te voelen voor de oplossingen is natuurlijk het prettigst.

 • maartje gussinklo

  Tijdens onze open dag 2e Paasdag hebben we 1500 tot 2000 bezoekers gehad die maar al te graag een kijkje wilden nemen op ons bedrijf. Dat zijn er aanzienlijk meer dan er na ontzettend veel landelijke media aandacht in Amsterdam in protest wilden komen. Stel je bedrijf open en laat zien waar je mee bezig bent, de meeste Nederlanders zijn niet zo negatief over onze sector als sommige partijen wil doen voorkomen!

 • abtje

  @Maartje. Je hebt zo gelijk. het is een splintergroepering die enorm schreeuwt.
  Hooguit enkele procenten van de bevolking heeft enig begrip voor dit roepen.
  En eerlijke kennis doet dit percentage slinken.
  Een hele hoop bezoek wat we krijgen vallen echt de oogschellen bij af als ze een ronde gedaan hebben. Zo heerlijk ontnuchterend. En eenmaal de echte waarheid zelf gezien hebbende zijn deze mensen immuun voor de Milieu defensie en Wakker Dier leugens. Weer een geredde generatie...

 • info48

  Als ik het artikel lees dan gaf de organisatie van te voren op dat er 1000 mensen zouden komen....heeft de redactie de moeite nog genomen om bij de politie te informeren of dat er nu 500 of misschien wel 600 geweest zijn? het aantal reacties geeft wel aan dat dit onderwerp leeft onder uw lezers dan is een betrouwbare verslaggeving wel van belang denk ik.

 • info36

  Ik ben de PVDA ook megazat.

 • sybrenm1

  @wezijnhetmegazat. Dat wij vinden dat jullie niet weten waar jullie over praten blijkt uit het feit dat jullie maar blijven roepen dat het zo slecht gesteld is in een 'megastal'. De diergezondheid is tug leer beter in een grote stal. Jullie moeten eerst maar eens even kijken voordat jullie maar wat zitten te roepen.

 • crisismanager

  ja maartje je hebt gelijk .bij ons komen er ook veel mensen het bedrijf bezoeken.ook komt er wekelijks een gezin uit de stad om alles even te ontvluchten zeggen ze zelf.opa, oma, kleinkinderen.ze vinden het zo bijzonder fascinerend hoe wij werken met de dieren en hoeveel wij voor de dieren doen .ze nemen de tijd om vragen te stellen en dat zouden er meer moeten doen.toch zeker die 1000 demonstranten.dat deze demonstratie niet tegen boeren is, is gewoon flauwekul.spandoeken en leuzes 'vlees is moord,stop dierenmishandeling enz'.(niet tegen boeren.)is ook makkelijk natuurlijk als je allemaal vegetarisch bent.ik zal ook nog even vertellen waarom er geen boer ,dierenarts wou komen spreken.oftewel word je met de dood bedreigd of afgeperst of je krijgt meteen een kogel door je kop op de dam.dat is mischien wel een reden om thuis te blijven.en ja er is te weinig kennis bij deze demonstranten.als ik op het bedrijf computerproblemen heb,bel ik een technieker.dan zeg ik niet tegen deze man hoe hij het moet doen .hij is de vakman.een boer is ook een vakman die weet wat het allerbeste is voor zn dieren.niet een vereniging of burger uit hartje amsterdam .

 • mwhjanssen5

  Juist laten zien wat en hoe en waarom we iets doen als je dat goed uitlegt dan snapt en begrijpt 99% het en die ene procent die kun je toch niet overtuigen omdat die gewoon tegen alles zijn en roepen als een kip zonder kop.
  Wij moeten laten zien dat wij toonaangevend zijn in de wereld als het gaat om voedselveiligheid, dierenwelzijn en milieu. Ik zou zeggen tegen die demonstranten kom op voor de boeren en zorg dat ze een eerlijke prijs krijgen waarmee wij onze voorsprong op de rest van de wereld kunnen behouden.

 • PetervanKempen

  @we zijn het megazat. OK uwil graag de dialoog en de demo was om in gesprek te komen? Zie boven de reacties van plenty boeren die openstaan voor bezoekers, en een gesprek, wel net zo veel als er gezegd werd dat er demonstranten waren....
  Het is helaas zo dat de openmarkt economie de boeren geen keus laat in hun optimale bedrijfsgrootte.Anderszins is het denk ik zo dat de gemiddelde stadsmens, waar u zegt niet toe te behoren, zo duidelijk niets meer heeft met de voedselproductie dat deze pijnlijke waarheid veel boeren en burgers tot frustratie drijft. MT van de PvdD, samen met PvdA en GL en SP beweren dat de ganzenplaag komt door boeren die eiwitrijk grasland aanplanten, een voorbeeld slechts....pleiten voor onder dwang aanplanten van olifantsgras...Snapt u dat boeren dan op tilt gaan? Samen pleiten voor voedsel wat een fatsoenlijke prijs mag opbrengen kan u met veel boeren onder een dak brengen, vegetarier of niet. Zoek als megastal nee naar hetgeen ons bindt en niet wat ons verdeelt.

 • geen boer

  @wijzijnhetmegazat Ik begrijp uit uw reacties dat u op zich niet twijfelt aan het welzijn in wat u en de uwen 'megastallen' noemen. Het is dus a priori de schaalgrootte die u tegen de borst stuit.
  Mijn vraag is; heeft u dat ook bij andere delen van de keten of de samenleving in het algemeen? De supermarkten zijn ook 'mega', de bouwmarkten zijn 'mega', de autodealers zijn 'mega', het televisieaanbod is 'mega', enz. enz.
  Eenieder staat vrij zijn mening ventileren, rationeel onderbouwd of niet, maar ik heb het idee dat u en de demonstranten een soort van Ot en Sien denkbeeld nastreven welke in werkelijkheid nooit bestaan heeft. De nieuwe stallen waartegen u ageert zijn het beste wat de landbouwhuisdieren ooit is overkomen, vroeger was het véél minder voor dier, boer, en burger. De professionals uit de sector weten dit allemaal, vandaar dat uw protest niet begrepen wordt. Rationeel gezien hebben landbouwhuisdieren het steeds beter gekregen, uit alle oogpunten, óók gezondheid.
  ...2

 • geen boer

  ...2
  Terugkeren naar extensieve methoden betekent een teruggang in tijd, die zeker voor de dieren niet goed gaat uitpakken, voor de boeren en burgers ook niet. De primaire productie verdwijnt dan uit ons land, tezamen met alle revenuen die het direct en indirect oplevert (2/3 handelsoverschot). Dit is gewoon geen optie, niemand wil terug in tijd en welvaart, ook u leeft liever nu dan in de tijd van uw opa die wellicht met de broodtrommel achterop de fiets naar de stinkfabriek moest om voor een hongerloontje zijn zware werk te doen waaruit hij iedere dag ontslagen kon worden.
  Vooruitgang is niet tegen te houden, en er zijn genoeg hele goede redenen om dat op landbouwgebied ook niet te willen. Nederland loopt voorop op allerlei gebied, en dat moeten we ook zo houden.

 • koestal

  En daarna gauw weer naar de supermarkt voor een plofkip of kiloknaller ja lekker goedkoop ,en ook nog even naar de coffeeshop voor een stikkie,want daar blijft dan nog ook net weer wat geld voor over

 • Zippie

  We leven in een democratisch land Als 1.000 'malloten' hier tegen stemmen.
  Dan is dit op 16.000.000 inwoners 0.00625 %
  Dus gewoon door laten gaan.

 • jagertje 1455

  Zolang er in Nederland nog vlees gegeten wordt en straks weer volop aan het BBQen zijn gaan wij met liefde vlees produceren!

 • jehanvankroaks

  wie kan mij vertellen wie de organisatie van deze protest ?

 • mistermeloen

  Prachtig! Wat een verstandige menschen hier. Vorige week was marianne Thieme weer eens op radio 1 met 5 minuten propaganda. Megastallen gebruikten ook megaveel geneesmiddelen om dieren sneller te laten groeien.... Pfffff..... Ik ben het met de meeste boeren eens, die mensen weten gewoon niet waar ze het over hebben!! Ik heb wakker dier eens uitgenodigd voor een reis naar rusland met exportvaarzen. Wat denk je? Geen reactie! Ze willen de waarheid niet weten, dan verliezen ze het vertrouwen in burgers die een nobel doel nastreven. Dat is terug naar een lief boerderijtje met een paar koeien en een schaapje. Dat is zooooo lief! Het meest verstandig is om zulke reacties gewoon te negeren. Of wij moeten als boer zijnde zelf maar eens een mooie reclame spot maken, waarin de echte waarheden worden getoond!

 • mistermeloen

  rectificatie: Ik bedoelde dat wakker dier de waarheid niet kan vertellen, omdat dan de fans van wakker dier teleurgesteld zullen zijn.

 • jordi 1455

  Mistermeloen dat noemen ze populisme, roepen wat de menigte wil horen.
  Als je soms leest wat een leugens wakker dier rondt vertelt gaat je bloed er van koken.

Laad alle reacties (111)

Of registreer je om te kunnen reageren.