Home

Nieuws

Carlsberg profiteert van afzet Azië en Rusland

Kopenhagen – Carlsberg heef het eerste kwartaal een winst voor rente en belastingen geboekt van 661 miljoen Deense kroon (89 miljoen euro), tegen 574 miljoen kroon een jaar eerder.

De Deense brouwer claimt marktaandeel te winnen in Azië en Rusland. De onderneming zag de omzet toenemen van 12,8 naar 13,3 miljard kroon (1,78 miljard euro). De cijfers zijn beter dan analisten gemiddeld hadden verwacht.
Vorige maand stelde Heineken de winst- en omzetverwachting voor 2013 omlaag bij vanwege aanhoudende zwakte in de Europese markt. De grootste bierbrouwer wereldwijd, AB Inbev, maakte tegenvallende kwartaalcijfers bekend. Carlsberg, bekend van het merk Tuborg is wereldwijd de nummer 4, na AB Inbev, SABMiller en Heineken. Carlsberg claimt marktaandeel te winnen in heel Europa en Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.