Home

Nieuws

Bonden boos over handelwijze Rabobank

Utrecht - De vakbonden voelen zich voor het blok gezet door Rabobank met de aangekondigde extra ontslagen bij de bank en willen snel met de directie om de tafel. Erwin Rog, onderhandelaar bij De Unie, vreest bovendien dat er nog meer banen geschrapt gaan worden.

Rabobank-topman Piet Moerland kondigde afgelopen zaterdag in een interview met De Telegraaf aan dat er tot 2016 waarschijnlijk 2.000 ontslagen extra gaan vallen, bovenop de eerder aangekondigde 6.000. "Dat eerste getal blijkt nu een wilde gok, het aantal van 8.000 kan dat net zo goed zijn. Als ze zo slecht kunnen voorspellen zijn de voortekenen niet goed", stelt Rog.

Jan Paul Veenhuizen van FNV sluit zich daar bij aan. "Ze weten het zelf niet. En wij zijn hier niet blij mee, we moesten het nieuws uit de krant halen". Rog van De Unie eist dat Rabobank 'duidelijke lijnen gaat uitzetten en niet iedere keer terugkomt op de cijfers'.

De vakbonden voorspelden eind maart al tegen het ANP dat er zeker 8.000 extra banen zouden verdwijnen bij de bank. Rabobank hield echter vol dat het er 'ten minste' 6.000 zouden zijn.

Volgens een woordvoerster van Rabobank gaan de ontwikkelingen, zoals de toename van virtueel en mobiel bankieren en fusies tussen lokale banken, sneller dan verwacht. "Dat maakt dat tussen nu en 2016 zo'n 8.000 van de circa 36.000 banen verloren gaan bij het lokale bankenbedrijf van Rabobank. Tijdens het eerstvolgende overleg met de vakorganisaties, dat zal begin juni zijn, zullen wij dat nog nader toelichten", zei zij.

Of registreer je om te kunnen reageren.